Czyszczenie ryb z łusek

udostępnij

Rybę błyskawicznie oczyścisz z łusek, pocierając ją drobną tarką. Przed rozpoczęciem zanurz rybę w gorącej wodzie. Tylko nie za długo, bo inaczej popęka skórka. Aby uchronić deskę do krojenia lub blat przed przykrym zapachem, użyj papieru do pieczenia pokrytego silikonem.

Przepisy i Porady

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Czytaj

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Czytaj

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Czytaj

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Czytaj

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe