Czyszczenie ryb z łusek

udostępnij

Rybę błyskawicznie oczyścisz z łusek, pocierając ją drobną tarką. Przed rozpoczęciem zanurz rybę w gorącej wodzie. Tylko nie za długo, bo inaczej popęka skórka. Aby uchronić deskę do krojenia lub blat przed przykrym zapachem, użyj papieru do pieczenia pokrytego silikonem.

Przepisy i Porady

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Czytaj

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Czytaj

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Smażenie ryb bez przykrego zapachu


Na pływająco

Czytaj

Smażenie ryb bez przykrego zapachu

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Czytaj

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Czytaj

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe