Jak łatwo obrać pomidora

udostępnij

Pomidora obierzesz szybko co najmniej dwoma sposobami. Natnij skórkę warzywa, włóż do miseczki lub szklanki i zalej wrzątkiem. Po chwili zalej pomidora zimną wodą z kranu. Skóra powinna sama odchodzić. Alternatywnie możesz naciąć pomidora i przez chwilę opalać go nad palnikiem kuchenki.

Przepisy i Porady

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Czytaj

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe