
Jak łatwo obrać pomidora
Pomidora obierzesz szybko co najmniej dwoma sposobami. Natnij skórkę warzywa, włóż do miseczki lub szklanki i zalej wrzątkiem. Po chwili zalej pomidora zimną wodą z kranu. Skóra powinna sama odchodzić. Alternatywnie możesz naciąć pomidora i przez chwilę opalać go nad palnikiem kuchenki.
Przepisy i Porady
Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami
2 os. łatwe
Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami
2 os. łatwe
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami
wielu średnie
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami
wielu średnie
Majonezowe ciasto
wielu średnie
Majonezowe ciasto
wielu średnie
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Drożdzowe bułeczki z szynką
wielu trudne
Drożdzowe bułeczki z szynką
wielu trudne
Rosyjska sałatka śledziowa
4 os. łatwe
Rosyjska sałatka śledziowa
4 os. łatwe
Żurek kielecki
wielu średnie
Żurek kielecki
wielu średnie
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej
wielu trudne
Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej
wielu trudne
Jogurtowiec na majonezowym cieście
wielu średnie
Jogurtowiec na majonezowym cieście
wielu średnie
Cebula bez łez
Na dobry humor
Cebula bez łez
Cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie