Łatwe zbieranie tłuszczu

udostępnij

Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.

Przepisy i Porady

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Czytaj

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Czytaj

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe