
Łatwe zbieranie tłuszczu
Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.
Przepisy i Porady
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Konfitura z czerwonej cebuli
wielu łatwe
Konfitura z czerwonej cebuli
wielu łatwe
Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach
2 os. średnie
Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach
2 os. średnie
Torcik kanapkowy
4 os. łatwe
Torcik kanapkowy
4 os. łatwe
By ser nie kleił się do tarki
By ser nie kleił się do tarki
Wege burgery
2 os. średnie
Wege burgery
2 os. średnie
Bakłażany z kielecką duszą
wielu łatwe
Bakłażany z kielecką duszą
wielu łatwe
Sałatka Colesław
wielu łatwe
Sałatka Colesław
wielu łatwe
Babka majonezowa waniliowo – kakaowa
wielu średnie
Babka majonezowa waniliowo – kakaowa
wielu średnie
Stek w musztardowej marynacie
4 os. łatwe
Stek w musztardowej marynacie
4 os. łatwe
Oryginalna sałatka wielkanocna
4 os. łatwe
Oryginalna sałatka wielkanocna
4 os. łatwe