Łatwe zbieranie tłuszczu

udostępnij

Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.

Przepisy i Porady

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Czytaj

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Czytaj

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

wielu łatwe

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Czytaj

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Czytaj

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe