
Niepękające skorupki jajek
Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.
Przepisy i Porady
Drożdzowe bułeczki z szynką
wielu trudne
Drożdzowe bułeczki z szynką
wielu trudne
Czy jajko jest aby świeże?
Na głębokie przemyślenia
Czy jajko jest aby świeże?
Kanapkowy żaglowiec
1 os. łatwe
Kanapkowy żaglowiec
1 os. łatwe
Rosyjska sałatka śledziowa
4 os. łatwe
Rosyjska sałatka śledziowa
4 os. łatwe
Bakłażany z kielecką duszą
wielu łatwe
Bakłażany z kielecką duszą
wielu łatwe
Baba piaskowa z majonezem
wielu średnie
Baba piaskowa z majonezem
wielu średnie
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Cebula bez łez
Na dobry humor