Niepękające skorupki jajek
Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.
Przepisy i Porady
Oryginalna sałatka wielkanocna
4 os. łatwe
Oryginalna sałatka wielkanocna
4 os. łatwe
Sposób na zbyt miękkie pomidory
Sposób na zbyt miękkie pomidory
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Sałatka nie-papka
Na sałatkowe szaleństwo
Sałatka nie-papka
Czyszczenie ryb z łusek
Czyszczenie ryb z łusek
Łatwe otwieranie słoików
Na męskie spotkanie
Łatwe otwieranie słoików
Naturalnie kolorowe pisanki
Na Wielkanoc
Naturalnie kolorowe pisanki
Dip jabłkowo – cebulowy
wielu łatwe
Dip jabłkowo – cebulowy
wielu łatwe
Sałata zawsze świeża
Na wiosnę
Sałata zawsze świeża
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Rolada majonezowo – serowa
wielu średnie
Rolada majonezowo – serowa
wielu średnie