
Niepękające skorupki jajek
Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.
Przepisy i Porady
Pieczony pstrąg z ziołami
2 os. łatwe
Pieczony pstrąg z ziołami
2 os. łatwe
Kielecka kieszonka
wielu łatwe
Kielecka kieszonka
wielu łatwe
Domowy przecier pomidorowy
wielu łatwe
Domowy przecier pomidorowy
wielu łatwe
Pyszne gastrodyzjaki
Na randkę
Pyszne gastrodyzjaki
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Zapiekanka brokułowa z majonezem
4 os. łatwe
Zapiekanka brokułowa z majonezem
4 os. łatwe
Sałatkowo – tostowy torcik
wielu średnie
Sałatkowo – tostowy torcik
wielu średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Drożdżówki
4 os. trudne
Drożdżówki
4 os. trudne
Pyszne masło smakowe
Na imprezę
Pyszne masło smakowe
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu średnie
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu średnie