
Niepękające skorupki jajek
Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.
Przepisy i Porady
Makaron na zielono
4 os. łatwe
Makaron na zielono
4 os. łatwe
Sałatka z kabanosem
wielu łatwe
Sałatka z kabanosem
wielu łatwe
Minisałatka koktajlowa
4 os. łatwe
Minisałatka koktajlowa
4 os. łatwe
Tortilla z kurczakiem po kielecku
2 os. średnie
Tortilla z kurczakiem po kielecku
2 os. średnie
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Łatwe zbieranie tłuszczu
Na rodzinne chwile
Łatwe zbieranie tłuszczu
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Parówkowe serduszka
2 os. łatwe
Parówkowe serduszka
2 os. łatwe
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Kiszone cytryny
wielu łatwe
Kiszone cytryny
wielu łatwe
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami
wielu średnie
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami
wielu średnie
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe