
Pięknie obrane jajko
Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.
Przepisy i Porady
Czyszczenie ryb z łusek
Czyszczenie ryb z łusek
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Dip jabłkowo – cebulowy
wielu łatwe
Dip jabłkowo – cebulowy
wielu łatwe
Majonezowa babka z żurawiną i kokosem
wielu średnie
Majonezowa babka z żurawiną i kokosem
wielu średnie
Aksamitna pomidorowa
4 os. łatwe
Aksamitna pomidorowa
4 os. łatwe
Sałatka „co się nawinie”
wielu łatwe
Sałatka „co się nawinie”
wielu łatwe
Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką
2 os. średnie
Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką
2 os. średnie
Jogurtowiec na majonezowym cieście
wielu średnie
Jogurtowiec na majonezowym cieście
wielu średnie
Kremowa pasta z fasoli
wielu łatwe
Kremowa pasta z fasoli
wielu łatwe
Łatwe otwieranie słoików
Na męskie spotkanie
Łatwe otwieranie słoików
Pyszne ciasto na pierogi
Pyszne ciasto na pierogi
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe