
Pięknie obrane jajko
Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.
Przepisy i Porady
Sałatka Waldorf na bogato
4 os. łatwe
Sałatka Waldorf na bogato
4 os. łatwe
Jak łatwo obrać pomidora
Na raz i dwa
Jak łatwo obrać pomidora
Sałatka Cezar z jajkiem
3 os. średnie
Sałatka Cezar z jajkiem
3 os. średnie
Tacosy z sosem śliwkowym
2 os. łatwe
Tacosy z sosem śliwkowym
2 os. łatwe
Kremowa pasta z fasoli
wielu łatwe
Kremowa pasta z fasoli
wielu łatwe
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym
4 os. łatwe
Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym
4 os. łatwe
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Wege burgery
2 os. średnie
Wege burgery
2 os. średnie
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Na pływająco
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Babka czekoladowa bez cukru na majonezie
wielu łatwe
Babka czekoladowa bez cukru na majonezie
wielu łatwe
Sałatka palce lizać
wielu łatwe
Sałatka palce lizać
wielu łatwe