Pięknie obrane jajko
Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.
Przepisy i Porady
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Zapiekanka brokułowa z majonezem
4 os. łatwe
Zapiekanka brokułowa z majonezem
4 os. łatwe
Pyszne masło smakowe
Na imprezę
Pyszne masło smakowe
Kremowa pasta z fasoli
wielu łatwe
Kremowa pasta z fasoli
wielu łatwe
Aromatyczne mięso z grilla
Na wypad za miasto
Aromatyczne mięso z grilla
Rosyjska sałatka śledziowa
4 os. łatwe
Rosyjska sałatka śledziowa
4 os. łatwe
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie
Szybka sałatka „co pod ręką”
wielu łatwe
Szybka sałatka „co pod ręką”
wielu łatwe
Pyszne gastrodyzjaki
Na randkę
Pyszne gastrodyzjaki
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu trudne
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu trudne
Zapiekanka gyros
3 os. łatwe
Zapiekanka gyros
3 os. łatwe
Żeberka na ostro
4 os. średnie
Żeberka na ostro
4 os. średnie