Pięknie obrane jajko

udostępnij

Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.

Przepisy i Porady

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Czytaj

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Czytaj

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Czytaj

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Żurek kielecki

wielu średnie

Czytaj

Żurek kielecki

wielu średnie

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe