Pięknie obrane jajko

udostępnij

Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.

Przepisy i Porady

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Pyszne gastrodyzjaki


Na randkę

Czytaj

Pyszne gastrodyzjaki

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Czytaj

Żeberka na ostro

4 os. średnie