Pięknie obrane jajko

udostępnij

Jeśli chcesz, aby jajka na twardo po obraniu wyglądały pięknie, a na skorupce nie zostały kawałki białka, po ugotowaniu włóż je do naczynia z lodem i zalej zimną wodą. Po ok. 4-5 minutach obstukaj skorupkę i obierz jajka „pod wodą”. Skorupka zejdzie z łatwością.

Przepisy i Porady

Pyszne gastrodyzjaki


Na randkę

Czytaj

Pyszne gastrodyzjaki

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Czytaj

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu średnie

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu średnie

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

Sałatka nie-papka


Na sałatkowe szaleństwo

Czytaj

Sałatka nie-papka

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże