Pyszne masło smakowe

udostępnij

Jeśli spowszedniało ci już zwyczajne masło, możesz wzbogacić jego smak, dodając do niego odrobinę naturalnych, aromatycznych przypraw. Np. pietruszkę, paprykę, czosnek, pieprz, koperek czy bazylię. Wystarczy utrzeć masło mikserem do momentu uzyskania płynnej konsystencji, a następnie dodać wybrane przyprawy. Po dokładnym wymieszaniu składników i uformowaniu, masło należy mocno schłodzić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.

Przepisy i Porady

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Czytaj

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Czytaj

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Czytaj

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Czytaj

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Czytaj

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe