Pyszne masło smakowe

udostępnij

Jeśli spowszedniało ci już zwyczajne masło, możesz wzbogacić jego smak, dodając do niego odrobinę naturalnych, aromatycznych przypraw. Np. pietruszkę, paprykę, czosnek, pieprz, koperek czy bazylię. Wystarczy utrzeć masło mikserem do momentu uzyskania płynnej konsystencji, a następnie dodać wybrane przyprawy. Po dokładnym wymieszaniu składników i uformowaniu, masło należy mocno schłodzić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.

Przepisy i Porady

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Czytaj

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Czytaj

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Czytaj

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Czytaj

Makaron na zielono

4 os. łatwe