Pyszne masło smakowe
bazylia czosnek koperek masło Na imprezę natka pietruszki papryka pieprz porada porady przyprawy zioła
udostępnij
Jeśli spowszedniało ci już zwyczajne masło, możesz wzbogacić jego smak, dodając do niego odrobinę naturalnych, aromatycznych przypraw. Np. pietruszkę, paprykę, czosnek, pieprz, koperek czy bazylię. Wystarczy utrzeć masło mikserem do momentu uzyskania płynnej konsystencji, a następnie dodać wybrane przyprawy. Po dokładnym wymieszaniu składników i uformowaniu, masło należy mocno schłodzić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.
Przepisy i Porady
Domowy przecier pomidorowy
wielu łatwe
Domowy przecier pomidorowy
wielu łatwe
Siekane kotleciki drobiowe z warzywami
4 os. średnie
Siekane kotleciki drobiowe z warzywami
4 os. średnie
Drożdzowe bułeczki z szynką
wielu trudne
Drożdzowe bułeczki z szynką
wielu trudne
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Zapiekanka brokułowa z majonezem
4 os. łatwe
Zapiekanka brokułowa z majonezem
4 os. łatwe
Sałatkowo – tostowy torcik
wielu średnie
Sałatkowo – tostowy torcik
wielu średnie
Sałatka śledziowo – buraczkowa
wielu łatwe
Sałatka śledziowo – buraczkowa
wielu łatwe
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
2 os. łatwe
Aromatyczna puszysta babka
wielu trudne
Aromatyczna puszysta babka
wielu trudne
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Minisałatka koktajlowa
4 os. łatwe
Minisałatka koktajlowa
4 os. łatwe