Ciasto majonezowe z rabarbarem


poziom
średnie

dla ilu?
wielu

czas

Ciasto

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1/2 szklanki Majonezu Kieleckiego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag agrestu

Kruszonka

  • 1/4 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki

Produkty użyte w przepisie:

Ciasto majonezowe z rabarbarem

1. Kruszonka: składniki na kruszonkę zagnieć i schłodź 20 minut w lodówce.

2. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i zmiksuj na gładkie ciasto. Ciasto przełóz do tortownicy o średnicy 21 cm. wyłożoną papierem do pieczenia, ułóż rabarbar i posyp kruszonką.

Piecz ok. 30 minut w temperturze 170 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Czytaj

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Czytaj

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Łatwe zbieranie tłuszczu


Na rodzinne chwile

Czytaj

Łatwe zbieranie tłuszczu

PORADA

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Czytaj

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Na następną okazję...