Ciasto majonezowe z rabarbarem


poziom
średnie

dla ilu?
wielu

czas

Ciasto

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1/2 szklanki Majonezu Kieleckiego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag agrestu

Kruszonka

  • 1/4 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki

Produkty użyte w przepisie:

Ciasto majonezowe z rabarbarem

1. Kruszonka: składniki na kruszonkę zagnieć i schłodź 20 minut w lodówce.

2. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i zmiksuj na gładkie ciasto. Ciasto przełóz do tortownicy o średnicy 21 cm. wyłożoną papierem do pieczenia, ułóż rabarbar i posyp kruszonką.

Piecz ok. 30 minut w temperturze 170 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Czytaj

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Czytaj

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Na następną okazję...