Ciasto majonezowe z rabarbarem


poziom
średnie

dla ilu?
wielu

czas

Ciasto

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1/2 szklanki Majonezu Kieleckiego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag agrestu

Kruszonka

  • 1/4 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki

Produkty użyte w przepisie:

Ciasto majonezowe z rabarbarem

1. Kruszonka: składniki na kruszonkę zagnieć i schłodź 20 minut w lodówce.

2. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i zmiksuj na gładkie ciasto. Ciasto przełóz do tortownicy o średnicy 21 cm. wyłożoną papierem do pieczenia, ułóż rabarbar i posyp kruszonką.

Piecz ok. 30 minut w temperturze 170 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

PORADA

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Żurek kielecki

wielu średnie

Czytaj

Żurek kielecki

wielu średnie

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Na następną okazję...