Dip jabłkowo – cebulowy


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 6 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 3 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 posiekane natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypta cukru dla smaku
  • sól

Produkty użyte w przepisie:

Dip jabłkowo – cebulowy

1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

2. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.

3. Śmietanę lub jogurt połącz z Majonezem.

4. Dodaj posiekaną pietruszkę, przypraw do smaku cukrem, solą i curry. Wymieszaj.
5. Dodaj jabłko i cebulę, wymieszaj.

6. Chipsy i krakresy ułóż na większym talerzu, na środku postaw miseczkę z dipem.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Czytaj

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Łatwe zbieranie tłuszczu


Na rodzinne chwile

Czytaj

Łatwe zbieranie tłuszczu

PORADA

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Czytaj

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Na następną okazję...