Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką


poziom
średnie

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 czubate łyżki MAJONEZU KIELECKIEGO
  • 1 marchewka
  • kawałek jasnej części pora
  • 1/2 korzenia pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżka oleju

Produkty użyte w przepisie:

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

1.  Filety umyj, osusz i pokrój na 2 mniejsze części.

2. Natrzyj solą, pieprzem i papryką.

3. Ułóż w natłuszczonej olejem formie do pieczenia, odstaw w chłodne miejsce.

4. Marchew i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

5. Pora pokrój w cienkie plasterki.

6. Warzywa ułóż na kurczaku, posmaruj cienką warstwą majonezu.

7. Oprósz pieprzem.

8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

9. Przez ok. 15 minut piec pod przykryciem, następnie jeszcze ok. 30 minut.

10. Podawaj z ziemniaczkami i surówką.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Czytaj

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

PORADA

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Na następną okazję...