Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką


poziom
średnie

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 czubate łyżki MAJONEZU KIELECKIEGO
  • 1 marchewka
  • kawałek jasnej części pora
  • 1/2 korzenia pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżka oleju

Produkty użyte w przepisie:

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

1.  Filety umyj, osusz i pokrój na 2 mniejsze części.

2. Natrzyj solą, pieprzem i papryką.

3. Ułóż w natłuszczonej olejem formie do pieczenia, odstaw w chłodne miejsce.

4. Marchew i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

5. Pora pokrój w cienkie plasterki.

6. Warzywa ułóż na kurczaku, posmaruj cienką warstwą majonezu.

7. Oprósz pieprzem.

8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

9. Przez ok. 15 minut piec pod przykryciem, następnie jeszcze ok. 30 minut.

10. Podawaj z ziemniaczkami i surówką.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Czytaj

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Czytaj

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu średnie

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu średnie

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Czytaj

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Czytaj

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Czytaj

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Na następną okazję...