Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką


poziom
średnie

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 czubate łyżki MAJONEZU KIELECKIEGO
  • 1 marchewka
  • kawałek jasnej części pora
  • 1/2 korzenia pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżka oleju

Produkty użyte w przepisie:

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

1.  Filety umyj, osusz i pokrój na 2 mniejsze części.

2. Natrzyj solą, pieprzem i papryką.

3. Ułóż w natłuszczonej olejem formie do pieczenia, odstaw w chłodne miejsce.

4. Marchew i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

5. Pora pokrój w cienkie plasterki.

6. Warzywa ułóż na kurczaku, posmaruj cienką warstwą majonezu.

7. Oprósz pieprzem.

8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

9. Przez ok. 15 minut piec pod przykryciem, następnie jeszcze ok. 30 minut.

10. Podawaj z ziemniaczkami i surówką.

 

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Pyszna Lazania

wielu trudne

Czytaj

Pyszna Lazania

wielu trudne

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Czytaj

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Sałatka Waldorf na bogato

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka Waldorf na bogato

4 os. łatwe

Na następną okazję...