Jogurtowiec na majonezowym cieście


poziom
średnie

dla ilu?
wielu

czas

Ciasto majonezowe

  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/4 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa jogurtowa

  • 2 szklanki jogurtu greckiego
  • 2 dowolne galaretki
  • 1 szklanka cukru pudru

Dekoracja

  • polewa czekoladowa
  • posypka cukrowa

Produkty użyte w przepisie:

Jogurtowiec na majonezowym cieście

Przygotowanie

1

Ciasto majonezowe: białka ubij na sztywną pianę z cukrem, ubijając dodawaj żółtko i stopniowo zmniejszając obroty miksera Majonez Kielecki oraz mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na tortownicę i piec około 20 minut.

2

Masa jogurtowa: każdą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Szklankę jogurtu zmiksować z 1/2 szklanką cukru pudru i wlać na wystudzone ciasto. W adekwatny sposób postąpić z drugą galaretką

3

Ciasto dekorujemy polewą czekoladową i posypką cukrową.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Czytaj

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Czytaj

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Czytaj

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Na następną okazję...