Konfitura z czerwonej cebuli


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 300 g czerwonej cebuli
  • 300 g cukru
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki Octu z estragonem

Produkty użyte w przepisie:

Konfitura z czerwonej cebuli

Przygotowanie

1

Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki lub w piórka.

2

Przełóż cebulę do garnka, dodaj cukier i ocet. Całość gotuj ok. 30 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

3

Gotową konfiturę przełóż do słoiczków. Na wierzch połóż po kawałku rozmarynu i dobrze zamknij.

4

Słoiczki z konfiturą możesz zapasteryzować, gotując je na średnim ogniu przez ok. 15-20 minut w dużym garnku z wodą, zanurzone do 3/4 wysokości.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Czytaj

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

PORADA

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

PORADA

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Czytaj

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Czytaj

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Na następną okazję...