Konfitura z czerwonej cebuli


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 300 g czerwonej cebuli
  • 300 g cukru
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki Octu z estragonem

Produkty użyte w przepisie:

Konfitura z czerwonej cebuli

Przygotowanie

1

Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki lub w piórka.

2

Przełóż cebulę do garnka, dodaj cukier i ocet. Całość gotuj ok. 30 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

3

Gotową konfiturę przełóż do słoiczków. Na wierzch połóż po kawałku rozmarynu i dobrze zamknij.

4

Słoiczki z konfiturą możesz zapasteryzować, gotując je na średnim ogniu przez ok. 15-20 minut w dużym garnku z wodą, zanurzone do 3/4 wysokości.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Czytaj

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Czytaj

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Czytaj

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

PORADA

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

PORADA

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Jak łatwo obrać pomidora


Na raz i dwa

Czytaj

Jak łatwo obrać pomidora

PORADA

Na następną okazję...