Koreczki-klopsiki z musztardą


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 500-600 g łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • koperek i natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy
  • ulubiona Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Koreczki-klopsiki z musztardą

Przygotowanie

1

Zmiel w maszynce mięso oraz namoczoną wcześniej w mleku i dobrze odciśniętą bułkę.

2

Do mięsa dodaj jajko, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość wyrób na gładką, zwartą masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, możesz dodać trochę bułki tartej.

3

Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj okrągłe klopsiki. Następnie otocz je w mące.

4

Rozgrzej na patelni olej i podsmaż klopsiki na złoto z każdej strony. Podawaj z ulubioną Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

PORADA

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Na następną okazję...