Majonezowy sękacz


poziom
trudne

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 250 ml Majonezu Kieleckiego
  • 64 jaja
  • 1,5 kg maki tortowej
  • 1,5 kg masła śmietankowego
  • 1,5 kg cukru
  • 2 aromaty waniliowe
  • szczypta soli

Produkty użyte w przepisie:

Majonezowy sękacz

Przygotowanie

1

Cukier, 3 jaja, aromat, masło śmietankowe, Majonez Kielecki włóż do garnka i miksuj na najwyższych obrotach do momentu, aż cukier się utrze.

2

Oddziel z pozostałych jajek żółtka od białek.

3

Do utartej masy dodaj żółtka, miksuj do powstania jednolitej konsystencji, stopniowo wsypuj mąkę i miksuj przez 10 minut.

4

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do powstałego ciasta i delikatnie mieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy.

5

Gotowe ciasto polewamy na wałek co kilka minut, w momencie gdy poprzednia warstwa już nam się zapiecze.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Czytaj

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Czytaj

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Na następną okazję...