Makaron na zielono


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 łyżka Majonezu Kieleckiego
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dag serka topionego
  • sól
  • pieprz
  • zioła czubryca
  • 30 dag makaronu penne

Produkty użyte w przepisie:

Makaron na zielono

Przygotowanie

1

Cukinie umyj, oczyść z pestek, rozdrobnij w melekserze.

2

Na patelni rozgrzej łyżkę masła, przesmaż poszatkowaną cebulę i czosnek, dodaj zamrożony szpinak i duś do rozmrożenia, następnie dodaj cukinię.

3

W 1/2 szklance wody rozrób Majonez Kielecki, wlej na patelnie, wrzuć serek, przypraw i duś około 10 minut.

4

Makaron gotuj w osolonej wrzątku. Po odsączeniu mieszamy z sosem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Czytaj

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Czytaj

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

PORADA

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

PORADA

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Czytaj

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Na następną okazję...