Makaron na zielono


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 łyżka Majonezu Kieleckiego
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dag serka topionego
  • sól
  • pieprz
  • zioła czubryca
  • 30 dag makaronu penne

Produkty użyte w przepisie:

Makaron na zielono

Przygotowanie

1

Cukinie umyj, oczyść z pestek, rozdrobnij w melekserze.

2

Na patelni rozgrzej łyżkę masła, przesmaż poszatkowaną cebulę i czosnek, dodaj zamrożony szpinak i duś do rozmrożenia, następnie dodaj cukinię.

3

W 1/2 szklance wody rozrób Majonez Kielecki, wlej na patelnie, wrzuć serek, przypraw i duś około 10 minut.

4

Makaron gotuj w osolonej wrzątku. Po odsączeniu mieszamy z sosem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

PORADA

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Czytaj

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Na następną okazję...