Makaron na zielono


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 łyżka Majonezu Kieleckiego
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dag serka topionego
  • sól
  • pieprz
  • zioła czubryca
  • 30 dag makaronu penne

Produkty użyte w przepisie:

Makaron na zielono

Przygotowanie

1

Cukinie umyj, oczyść z pestek, rozdrobnij w melekserze.

2

Na patelni rozgrzej łyżkę masła, przesmaż poszatkowaną cebulę i czosnek, dodaj zamrożony szpinak i duś do rozmrożenia, następnie dodaj cukinię.

3

W 1/2 szklance wody rozrób Majonez Kielecki, wlej na patelnie, wrzuć serek, przypraw i duś około 10 minut.

4

Makaron gotuj w osolonej wrzątku. Po odsączeniu mieszamy z sosem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Tacosy z sosem śliwkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Tacosy z sosem śliwkowym

2 os. łatwe

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Czytaj

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Na następną okazję...