Parówkowe serduszka


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 długie parówki
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżeczki oleju
  • małe wykałaczki
  • małe ogórki kiszone lub konserwowe do ozdoby
  • Ketchup Kielecki
  • Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Parówkowe serduszka

Przygotowanie

1

Obierz parówki z osłonek, przetnij je wzdłuż przez środek, zostawiając z jednej strony nienacięty koniec (ok. 2 cm).

2

Ostrożnie wygnij każdą z parówkę tak, aby otrzymać kształt serca. Końce zepnij wykałaczką.

3

Rozgrzej na patelni olej i delikatnie połóż na niej parówkowe serca. W środek każdego wbij po jajku tak, aby nie zniszczyć żółtka.

4

Kiedy jajka się zetną, a parówki zarumienią, obróć je na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę.

5

Serwuj na talerzu udekorowanym pokrojonymi w plasterki ogórkami, z Ketchupem Kieleckim lub Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Czytaj

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Czytaj

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Czytaj

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Na następną okazję...