Parówkowe serduszka


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Składniki

  • 2 długie parówki
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżeczki oleju
  • małe wykałaczki
  • małe ogórki kiszone lub konserwowe do ozdoby
  • Ketchup Kielecki
  • Musztarda Kielecka

Produkty użyte w przepisie:

Parówkowe serduszka

Przygotowanie

1

Obierz parówki z osłonek, przetnij je wzdłuż przez środek, zostawiając z jednej strony nienacięty koniec (ok. 2 cm).

2

Ostrożnie wygnij każdą z parówkę tak, aby otrzymać kształt serca. Końce zepnij wykałaczką.

3

Rozgrzej na patelni olej i delikatnie połóż na niej parówkowe serca. W środek każdego wbij po jajku tak, aby nie zniszczyć żółtka.

4

Kiedy jajka się zetną, a parówki zarumienią, obróć je na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę.

5

Serwuj na talerzu udekorowanym pokrojonymi w plasterki ogórkami, z Ketchupem Kieleckim lub Musztardą Kielecką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Czytaj

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Czytaj

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Czytaj

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Na następną okazję...