Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • Jeden duży płat z łososia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego Omega-3
  • 3 łyżeczki Chrzanu Luskusowego
  • pęczek posiekanego koperku
  • sól i pieprz
  • cytryna
  • oliwa z oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

Przygotowanie

1

Usuń z łososia ości i podziel go na mniejsze porcje.

2

Rybę oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.

3

Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż w nim kawałki łososia.

4

W miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, chrzan i koperek.

5

Polej filety przygotowanym sosem.

6

Łososia piecz przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Łatwe zbieranie tłuszczu


Na rodzinne chwile

Czytaj

Łatwe zbieranie tłuszczu

PORADA

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Sałatka nie-papka


Na sałatkowe szaleństwo

Czytaj

Sałatka nie-papka

PORADA

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Czytaj

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Czytaj

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Na następną okazję...