Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • Jeden duży płat z łososia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego Omega-3
  • 3 łyżeczki Chrzanu Luskusowego
  • pęczek posiekanego koperku
  • sól i pieprz
  • cytryna
  • oliwa z oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

Przygotowanie

1

Usuń z łososia ości i podziel go na mniejsze porcje.

2

Rybę oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.

3

Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż w nim kawałki łososia.

4

W miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, chrzan i koperek.

5

Polej filety przygotowanym sosem.

6

Łososia piecz przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

PORADA

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu średnie

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu średnie

Na następną okazję...