Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • Jeden duży płat z łososia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego Omega-3
  • 3 łyżeczki Chrzanu Luskusowego
  • pęczek posiekanego koperku
  • sól i pieprz
  • cytryna
  • oliwa z oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

Przygotowanie

1

Usuń z łososia ości i podziel go na mniejsze porcje.

2

Rybę oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.

3

Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż w nim kawałki łososia.

4

W miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, chrzan i koperek.

5

Polej filety przygotowanym sosem.

6

Łososia piecz przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Czytaj

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Czytaj

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Na następną okazję...