Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • Jeden duży płat z łososia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego Omega-3
  • 3 łyżeczki Chrzanu Luskusowego
  • pęczek posiekanego koperku
  • sól i pieprz
  • cytryna
  • oliwa z oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

Przygotowanie

1

Usuń z łososia ości i podziel go na mniejsze porcje.

2

Rybę oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.

3

Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż w nim kawałki łososia.

4

W miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, chrzan i koperek.

5

Polej filety przygotowanym sosem.

6

Łososia piecz przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

PORADA

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Czytaj

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Na następną okazję...