Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Danie główne

  • 300 g pstrąga łososiowego
  • przyprawa do ryb do smaku
  • łyżka soku z limonki
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sos koperkowy:

  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

Przygotowanie

1

Rybę umyj i osusz. Pokrój na na ok. 4 – 5 plasterków. Skrop sokiem z limonki i oprósz przyprawą do ryb oraz pieprzem. Odstaw na pół godziny.

2

Sos koperkowy: Majonez Kielecki wymieszaj ze śmietaną i koperkiem. Dopraw do smaku. Odstaw w chłodne miejsce.

3

Na patelni rozgrzej olej i ułóż kawałki ryby ze skórą do dołu. Smaż kilka minut z jednej i drugiej strony.

4

Podawaj rybę polaną sosem i udekorowaną koperkiem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Jak łatwo obrać pomidora


Na raz i dwa

Czytaj

Jak łatwo obrać pomidora

PORADA

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Czytaj

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Na następną okazję...