Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Danie główne

  • 300 g pstrąga łososiowego
  • przyprawa do ryb do smaku
  • łyżka soku z limonki
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sos koperkowy:

  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

Przygotowanie

1

Rybę umyj i osusz. Pokrój na na ok. 4 – 5 plasterków. Skrop sokiem z limonki i oprósz przyprawą do ryb oraz pieprzem. Odstaw na pół godziny.

2

Sos koperkowy: Majonez Kielecki wymieszaj ze śmietaną i koperkiem. Dopraw do smaku. Odstaw w chłodne miejsce.

3

Na patelni rozgrzej olej i ułóż kawałki ryby ze skórą do dołu. Smaż kilka minut z jednej i drugiej strony.

4

Podawaj rybę polaną sosem i udekorowaną koperkiem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

PORADA

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Czytaj

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Czytaj

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Łatwe zbieranie tłuszczu


Na rodzinne chwile

Czytaj

Łatwe zbieranie tłuszczu

PORADA

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czytaj

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

PORADA

Na następną okazję...