Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Danie główne

  • 300 g pstrąga łososiowego
  • przyprawa do ryb do smaku
  • łyżka soku z limonki
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sos koperkowy:

  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

Przygotowanie

1

Rybę umyj i osusz. Pokrój na na ok. 4 – 5 plasterków. Skrop sokiem z limonki i oprósz przyprawą do ryb oraz pieprzem. Odstaw na pół godziny.

2

Sos koperkowy: Majonez Kielecki wymieszaj ze śmietaną i koperkiem. Dopraw do smaku. Odstaw w chłodne miejsce.

3

Na patelni rozgrzej olej i ułóż kawałki ryby ze skórą do dołu. Smaż kilka minut z jednej i drugiej strony.

4

Podawaj rybę polaną sosem i udekorowaną koperkiem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Na następną okazję...