Sałatka wiosenna z fetą


poziom
łatwe

dla ilu?
1 os.

czas

Składniki

  • ½ opakowania marchewek mini
  • 3 łyżki kukurydzy
  • ½ puszki czarnych oliwek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ opakowania sera feta
  • świeży szpinak w liściach
  • sól i pieprz
  • Majonez Kielecki

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka wiosenna z fetą

Przygotowanie

1

Pokrój cebulę w pióra lub krążki.

2

Ułóż warstwami w słoiku poszczególne warzywa – marchewki, cebulę, oliwki, kukurydzę (kolejność dowolna).

3

Jako ostatnią warstwę ułóż pokruszony lub pokrojony w kostkę ser feta.

4

Na wierzch wyłóż Majonez Kielecki.

5

Udekoruj listkami szpinaku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka Waldorf na bogato

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka Waldorf na bogato

4 os. łatwe

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Czytaj

Makaron na zielono

4 os. łatwe

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Czytaj

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Wege burgery

2 os. średnie

Czytaj

Wege burgery

2 os. średnie

Na następną okazję...