Sałatka wiosenna z fetą


poziom
łatwe

dla ilu?
1 os.

czas

Składniki

  • ½ opakowania marchewek mini
  • 3 łyżki kukurydzy
  • ½ puszki czarnych oliwek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ opakowania sera feta
  • świeży szpinak w liściach
  • sól i pieprz
  • Majonez Kielecki

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka wiosenna z fetą

Przygotowanie

1

Pokrój cebulę w pióra lub krążki.

2

Ułóż warstwami w słoiku poszczególne warzywa – marchewki, cebulę, oliwki, kukurydzę (kolejność dowolna).

3

Jako ostatnią warstwę ułóż pokruszony lub pokrojony w kostkę ser feta.

4

Na wierzch wyłóż Majonez Kielecki.

5

Udekoruj listkami szpinaku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Czytaj

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

PORADA

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Czytaj

Ciasto Kiwi

wielu trudne

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Czytaj

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Na następną okazję...