Sałatka wiosenna z fetą


poziom
łatwe

dla ilu?
1 os.

czas

Składniki

  • ½ opakowania marchewek mini
  • 3 łyżki kukurydzy
  • ½ puszki czarnych oliwek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ opakowania sera feta
  • świeży szpinak w liściach
  • sól i pieprz
  • Majonez Kielecki

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka wiosenna z fetą

Przygotowanie

1

Pokrój cebulę w pióra lub krążki.

2

Ułóż warstwami w słoiku poszczególne warzywa – marchewki, cebulę, oliwki, kukurydzę (kolejność dowolna).

3

Jako ostatnią warstwę ułóż pokruszony lub pokrojony w kostkę ser feta.

4

Na wierzch wyłóż Majonez Kielecki.

5

Udekoruj listkami szpinaku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Wege burgery

2 os. średnie

Czytaj

Wege burgery

2 os. średnie

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Czytaj

Kurczak zapiekany w pomidorach

4 os. średnie

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Żurek kielecki

wielu średnie

Czytaj

Żurek kielecki

wielu średnie

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Na następną okazję...