Sałatka wiosenna z fetą


poziom
łatwe

dla ilu?
1 os.

czas

Składniki

  • ½ opakowania marchewek mini
  • 3 łyżki kukurydzy
  • ½ puszki czarnych oliwek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ opakowania sera feta
  • świeży szpinak w liściach
  • sól i pieprz
  • Majonez Kielecki

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka wiosenna z fetą

Przygotowanie

1

Pokrój cebulę w pióra lub krążki.

2

Ułóż warstwami w słoiku poszczególne warzywa – marchewki, cebulę, oliwki, kukurydzę (kolejność dowolna).

3

Jako ostatnią warstwę ułóż pokruszony lub pokrojony w kostkę ser feta.

4

Na wierzch wyłóż Majonez Kielecki.

5

Udekoruj listkami szpinaku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Czytaj

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Czytaj

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Czytaj

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Na następną okazję...