Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 5 - 6 pieczarek
  • ząbek czosnki
  • 15 dag żółtego sera
  • 2 czubate łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól himalajska
  • pieprz świeżo mielony
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka siekanej natki pietruszki

Produkty użyte w przepisie:

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

Przygotowanie

1

Mięso umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem.

2

Pieczarki pokroić w półplasterki, przesmażyć na łyżce oleju, pod koniec dodać posiekany czosnek. Smażyć minutę. Doprawić pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.

3

Ser zetrzeć na tarce, 2 łyżki odłożyć resztę wymieszać z Majonezem Kieleckim. Schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym łyżką oleju. Na każdym kawałku położyć pieczarki i po łyżce Majonezu Kieleckiego z serem. Całość posypać startym serem.

4

Naczynie przykryć i całość piec ok 45 minut w 180 stopniach. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Czytaj

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Czytaj

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Wege burgery

2 os. średnie

Czytaj

Wege burgery

2 os. średnie

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Czytaj

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Na następną okazję...