Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 5 - 6 pieczarek
  • ząbek czosnki
  • 15 dag żółtego sera
  • 2 czubate łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól himalajska
  • pieprz świeżo mielony
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka siekanej natki pietruszki

Produkty użyte w przepisie:

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

Przygotowanie

1

Mięso umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem.

2

Pieczarki pokroić w półplasterki, przesmażyć na łyżce oleju, pod koniec dodać posiekany czosnek. Smażyć minutę. Doprawić pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.

3

Ser zetrzeć na tarce, 2 łyżki odłożyć resztę wymieszać z Majonezem Kieleckim. Schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym łyżką oleju. Na każdym kawałku położyć pieczarki i po łyżce Majonezu Kieleckiego z serem. Całość posypać startym serem.

4

Naczynie przykryć i całość piec ok 45 minut w 180 stopniach. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Pyszne gastrodyzjaki


Na randkę

Czytaj

Pyszne gastrodyzjaki

PORADA

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Czytaj

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Jak łatwo obrać pomidora


Na raz i dwa

Czytaj

Jak łatwo obrać pomidora

PORADA

Na następną okazję...