Siekane kotleciki drobiowe z warzywami


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 1/2 kg fileta z kurczaka
  • 5 świeżych pieczarek
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 1 duży pęczek cienkiego szczypiorku
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 czubata łyżka Majonezu Kieleckiego
  • przyprawa do gyrosa
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • Musztarda Kielecka czeska

Produkty użyte w przepisie:

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

Przygotowanie

1

Mięso umyj, posiekaj drobniutko nożem, oprósz przyprawą do gyrosa oraz solą, dodaj zmiażdżony ząbek czosnku, Majonez Kielecki oraz Musztardę Kielecką czeską, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki

2

Po godzinie, do mięsa dodaj starte na tarce pieczarki, pokrojoną paprykę oraz szczypiorek, wbij jajka, dodaj mąkę ziemniaczaną oraz bułkę tartą, dopraw pieprzem do smaku i zamieszaj.

3

Na patelni rozgrzej olej, porcjami nakładaj masę formując kotleciki. Smaż z obu stron na złocisto. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj z dodatkami.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

PORADA

Sałatka Waldorf na bogato

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka Waldorf na bogato

4 os. łatwe

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Czytaj

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Na następną okazję...