Śledź z rzodkiewką i porem


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 płaty śledzia solnego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka Majonezu Kieleckiego
  • 1/2 łyżeczki Chrzanu Luksusowego
  • por (biała część)
  • 1 jabłko
  • pęczek rzodkiewki
  • sól
  • szczypiorek do dekoracji

Produkty użyte w przepisie:

Śledź z rzodkiewką i porem

Przygotowanie

1

Śledzie wymoczyć w wodzie

2

Pokroić i skropić sokiem z cytryny.

3

Odstawić na godzinę.

4

Jogurt naturalny, majonez i chrzan wymieszać z cukrem i szczyptą soli, dodać kilka kropel soku z cytryny.

5

Jabłko obrać, zetrzeć na tarce (duże oczka)

6

Rzodkiewkę zetrzeć, por drobno pokroić, dodać kilka kropel z soku cytryny (1/3 rzodkiewki i pora odłożyć do dekoracji).

7

Całość połączyć z sosem i dodać śledzie.

8

Przełożyć do naczynia, a wierzch obsypać rzodkiewką, porem i ewentualnie szczypiorkiem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Czytaj

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Czytaj

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Pyszne gastrodyzjaki


Na randkę

Czytaj

Pyszne gastrodyzjaki

PORADA

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Na następną okazję...