Śledź z rzodkiewką i porem


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 płaty śledzia solnego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka Majonezu Kieleckiego
  • 1/2 łyżeczki Chrzanu Luksusowego
  • por (biała część)
  • 1 jabłko
  • pęczek rzodkiewki
  • sól
  • szczypiorek do dekoracji

Produkty użyte w przepisie:

Śledź z rzodkiewką i porem

Przygotowanie

1

Śledzie wymoczyć w wodzie

2

Pokroić i skropić sokiem z cytryny.

3

Odstawić na godzinę.

4

Jogurt naturalny, majonez i chrzan wymieszać z cukrem i szczyptą soli, dodać kilka kropel soku z cytryny.

5

Jabłko obrać, zetrzeć na tarce (duże oczka)

6

Rzodkiewkę zetrzeć, por drobno pokroić, dodać kilka kropel z soku cytryny (1/3 rzodkiewki i pora odłożyć do dekoracji).

7

Całość połączyć z sosem i dodać śledzie.

8

Przełożyć do naczynia, a wierzch obsypać rzodkiewką, porem i ewentualnie szczypiorkiem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Czytaj

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Na następną okazję...