Śledzie z żurawiną


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 cebula w całości

Produkty użyte w przepisie:

Śledzie z żurawiną

1. Cebulę zagotuj, ostudź.
2. Do zalewy włóż 1 kg płatów śledziowych solonych, nie moczonych.
3. Odstaw na 10 godzin ,po tym czasie odcedź i obsusz śledzie.
4. Śledzie pokrój w paski ok 2cm, włóż do miski, dodaj 2 starte jabłka ,2 garście suszonej żurawiny,2 czerwone cebule pokrojone w kostkę.
5. Wymieszaj.
6. Przygotuj sos z 2 łyżek  majonezu kieleckiego, 2 łyżek jogurtu greckiego,1 łyżeczki musztardy, połącz z resztą.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Czytaj

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Czytaj

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

PORADA

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Czytaj

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Czytaj

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Na następną okazję...