Śledzie z żurawiną


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 cebula w całości

Produkty użyte w przepisie:

Śledzie z żurawiną

1. Cebulę zagotuj, ostudź.
2. Do zalewy włóż 1 kg płatów śledziowych solonych, nie moczonych.
3. Odstaw na 10 godzin ,po tym czasie odcedź i obsusz śledzie.
4. Śledzie pokrój w paski ok 2cm, włóż do miski, dodaj 2 starte jabłka ,2 garście suszonej żurawiny,2 czerwone cebule pokrojone w kostkę.
5. Wymieszaj.
6. Przygotuj sos z 2 łyżek  majonezu kieleckiego, 2 łyżek jogurtu greckiego,1 łyżeczki musztardy, połącz z resztą.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Czytaj

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Czytaj

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Czytaj

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Na następną okazję...