Szybka sałatka „co pod ręką”


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 woreczek ugotowanego ryżu jaśminowego
  • 100 g chudego boczku wędzonego
  • 1/2 drobno pokrojonej papryki czerwonej
  • 2 łodygi drobno pokrojonego selera naciowego
  • 1/2 rzodkiewki
  • 1/2 pęczka drobno pokrojonej zielonej cebulki
  • 2-3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól himalajska i biały pieprz do smaku

Produkty użyte w przepisie:

Szybka sałatka „co pod ręką”

1. Do miski włóż ugotowany ryż, drobno pokrojoną paprykę i seler naciowy.
2. Rzodkiew obierz , zetrzyj na grubych oczkach, dodaj do miski.
3. Boczek pokrój w drobną kostkę, zrumień na patelni i dodaj do reszty składników (bez tłuszczu).
4. Dodaj majonez, drobno pokrojoną cebulkę. Posól, wymieszaj i dopraw do smaku.
5. Podzieli na porcję do małych miseczek, udekoruj pociętą świeżą bazylią.
wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Łatwe zbieranie tłuszczu


Na rodzinne chwile

Czytaj

Łatwe zbieranie tłuszczu

PORADA

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Czytaj

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Sałatka cytrusowa z octem

2 os. łatwe

Czytaj

Sałatka cytrusowa z octem

2 os. łatwe

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Czytaj

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Na następną okazję...