Szybka sałatka „co pod ręką”


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 woreczek ugotowanego ryżu jaśminowego
  • 100 g chudego boczku wędzonego
  • 1/2 drobno pokrojonej papryki czerwonej
  • 2 łodygi drobno pokrojonego selera naciowego
  • 1/2 rzodkiewki
  • 1/2 pęczka drobno pokrojonej zielonej cebulki
  • 2-3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól himalajska i biały pieprz do smaku

Produkty użyte w przepisie:

Szybka sałatka „co pod ręką”

1. Do miski włóż ugotowany ryż, drobno pokrojoną paprykę i seler naciowy.
2. Rzodkiew obierz , zetrzyj na grubych oczkach, dodaj do miski.
3. Boczek pokrój w drobną kostkę, zrumień na patelni i dodaj do reszty składników (bez tłuszczu).
4. Dodaj majonez, drobno pokrojoną cebulkę. Posól, wymieszaj i dopraw do smaku.
5. Podzieli na porcję do małych miseczek, udekoruj pociętą świeżą bazylią.
wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Czytaj

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Czytaj

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Czytaj

Rolada majonezowo – serowa

wielu średnie

Na następną okazję...