Tarta z masą jajeczną i roszponką


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Ciasto

  • 125 g mąki pszennej
  • 120 g masła
  • łyżeczka soli
  • szczypta cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka

Farsz

  • 2 jajka
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 5 g roszponki
  • 2 łyżki śmietanki słodkiej
  • 40 g sera żółtego
  • papryka słodka
  • sól

Produkty użyte w przepisie:

Tarta z masą jajeczną i roszponką

Przygotowanie

1

Ciasto na tartę zanieść, rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tarty. Nakłuć widelcem i piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 10 min.

2

W trakcie pieczenia ciasta przygotować farsz: wymieszać jajka, majonez i śmietankę. Dodać roszponkę. Posolić do smaku.

3

Masę wylać na podpieczony spód, oprószyć słodką papryką

4

Piec około 10 minut.

5

Tartę podawać ciepłą muśniętą Majonezem Kieleckim.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Na następną okazję...