Wiosenne roladki kieleckie


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • kilka plastrów szynki
  • 4 jajka
  • 1/2 świeżego brokuła
  • 50 g żółtego sera
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól
  • pieprz
  • sałata do podania

Produkty użyte w przepisie:

Wiosenne roladki kieleckie

Przygotowanie

1

Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na tarce.

2

Różyczki brokuła podzielić na mniejsze kawałki, ugotować we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości. Odcecidż i wystudzić.

3

Brokuły dodać do jajek.

4

Paprykę, cebulę i szczypiorek posiekać w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce wszystko razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Całość wymieszać z Majonezem Kieleckim.

6

Pastę nałożyć na pokrojoną cienko szynkę, którą należy zawinąć w roladki.

7

Całość obwiązać szczypiorkiem.

8

Podać schłodzone na sałacie.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Pyszne gastrodyzjaki


Na randkę

Czytaj

Pyszne gastrodyzjaki

PORADA

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Czytaj

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Tacosy z sosem śliwkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Tacosy z sosem śliwkowym

2 os. łatwe

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

PORADA

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Na następną okazję...