Wrapy z szynką


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 tortille pszenne
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 7 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 6 dużych liści sałaty
  • 16 listków sałaty
  • kilka łodyżek tajskiej bazylii
  • kilka czarnych oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Wrapy z szynką

Przygotowanie

1

Połowę placka tortilli posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż na nim liście sałaty, a na niej plasterki szynki. Szynkę posmaruj łyżką Majonezu Kieleckiego i ułóż na niej kilka liści szpinaku.

2

3

Odczekaj 15 minut, żeby tortilla lekko zwilgotniała. Po 15 minutach placek ciasno zroluj od strony posmarowanej serkiem, a suchy rant posmaruj Majonezem Kieleckim.

4

Zrolowaną tortillę pokrój na wrapy o szerokości 3 cm. Czynność tę powtórz przy kolejnych plackach.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Czytaj

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Żurek kielecki

wielu średnie

Czytaj

Żurek kielecki

wielu średnie

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Czytaj

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Na następną okazję...