Wrapy z szynką


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 tortille pszenne
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 7 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 6 dużych liści sałaty
  • 16 listków sałaty
  • kilka łodyżek tajskiej bazylii
  • kilka czarnych oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Wrapy z szynką

Przygotowanie

1

Połowę placka tortilli posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż na nim liście sałaty, a na niej plasterki szynki. Szynkę posmaruj łyżką Majonezu Kieleckiego i ułóż na niej kilka liści szpinaku.

2

3

Odczekaj 15 minut, żeby tortilla lekko zwilgotniała. Po 15 minutach placek ciasno zroluj od strony posmarowanej serkiem, a suchy rant posmaruj Majonezem Kieleckim.

4

Zrolowaną tortillę pokrój na wrapy o szerokości 3 cm. Czynność tę powtórz przy kolejnych plackach.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

PORADA

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Pyszne gastrodyzjaki


Na randkę

Czytaj

Pyszne gastrodyzjaki

PORADA

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Na następną okazję...