Żeberka na ostro


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 papryczka chili
  • słoiczek Ketchupu Kieleckiego pikantnego
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek świeżej natki pietruszki lub kolendry
  • 50 ml oliwy
  • sól i pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Żeberka na ostro

Przygotowanie

1

Umyte i dobrze osuszone żeberka podziel na mniejsze porcje.

2

Wymieszaj w miseczce ketchup, oliwę, świeżo wyciśnięty czosnek, posiekaną drobno papryczkę chili oraz pietruszkę lub kolendrę.

3

Żeberka dokładnie wymieszaj z marynatą i odstaw na pół godziny do lodówki.

4

Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Smaż zawinięte w folię ok. 40-45 minut. Po odwinięciu z folii smaż jeszcze 5-10 minut.

5

Serwuj z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz sałatką po grecku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Czytaj

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Na następną okazję...