Żeberka na ostro


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 papryczka chili
  • słoiczek Ketchupu Kieleckiego pikantnego
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek świeżej natki pietruszki lub kolendry
  • 50 ml oliwy
  • sól i pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Żeberka na ostro

Przygotowanie

1

Umyte i dobrze osuszone żeberka podziel na mniejsze porcje.

2

Wymieszaj w miseczce ketchup, oliwę, świeżo wyciśnięty czosnek, posiekaną drobno papryczkę chili oraz pietruszkę lub kolendrę.

3

Żeberka dokładnie wymieszaj z marynatą i odstaw na pół godziny do lodówki.

4

Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Smaż zawinięte w folię ok. 40-45 minut. Po odwinięciu z folii smaż jeszcze 5-10 minut.

5

Serwuj z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz sałatką po grecku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Czytaj

Wiosenna pasta z sezamem

4 os. łatwe

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Czytaj

Szybka sałatka „co pod ręką”

wielu łatwe

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Czytaj

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Na następną okazję...