Żeberka na ostro


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 papryczka chili
  • słoiczek Ketchupu Kieleckiego pikantnego
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek świeżej natki pietruszki lub kolendry
  • 50 ml oliwy
  • sól i pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Żeberka na ostro

Przygotowanie

1

Umyte i dobrze osuszone żeberka podziel na mniejsze porcje.

2

Wymieszaj w miseczce ketchup, oliwę, świeżo wyciśnięty czosnek, posiekaną drobno papryczkę chili oraz pietruszkę lub kolendrę.

3

Żeberka dokładnie wymieszaj z marynatą i odstaw na pół godziny do lodówki.

4

Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Smaż zawinięte w folię ok. 40-45 minut. Po odwinięciu z folii smaż jeszcze 5-10 minut.

5

Serwuj z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz sałatką po grecku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Czytaj

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Czytaj

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Czytaj

Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa

wielu łatwe

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Na następną okazję...