Sałatka Colesław


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 2 małe marchewki
  • 1 mała cebula

Sos

  • 4 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyzeczka Chrzanu
  • Sól, pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka Colesław

1. Kapustę zetrzyj na grubej tarce, marchewkę na małych oczkach, a cebulę pokrój w kostkę.Wszystko razem włóż do salaterki.
2. Do oddzielnego naczynia dodaj majonez, mleko, ocet jabłkowy, sok z cytryny, łyżeczkę chrzanu, cukier oraz dopraw solą i  pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj do momentu uzyskania jednolitej masy.
3. Włóż do lodówki na 2 godziny

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Łatwe zbieranie tłuszczu


Na rodzinne chwile

Czytaj

Łatwe zbieranie tłuszczu

PORADA

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Czytaj

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Czytaj

Dip jabłkowo – cebulowy

wielu łatwe

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Czytaj

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

PORADA

Na następną okazję...