Śledzie z żurawiną


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 cebula w całości

Produkty użyte w przepisie:

Śledzie z żurawiną

1. Cebulę zagotuj, ostudź.
2. Do zalewy włóż 1 kg płatów śledziowych solonych, nie moczonych.
3. Odstaw na 10 godzin ,po tym czasie odcedź i obsusz śledzie.
4. Śledzie pokrój w paski ok 2cm, włóż do miski, dodaj 2 starte jabłka ,2 garście suszonej żurawiny,2 czerwone cebule pokrojone w kostkę.
5. Wymieszaj.
6. Przygotuj sos z 2 łyżek  majonezu kieleckiego, 2 łyżek jogurtu greckiego,1 łyżeczki musztardy, połącz z resztą.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Smażenie ryb bez przykrego zapachu


Na pływająco

Czytaj

Smażenie ryb bez przykrego zapachu

PORADA

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Tacosy z sosem śliwkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Tacosy z sosem śliwkowym

2 os. łatwe

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Czytaj

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Czytaj

Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej

wielu trudne

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

PORADA

Na następną okazję...