Śledzie z żurawiną


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 cebula w całości

Produkty użyte w przepisie:

Śledzie z żurawiną

1. Cebulę zagotuj, ostudź.
2. Do zalewy włóż 1 kg płatów śledziowych solonych, nie moczonych.
3. Odstaw na 10 godzin ,po tym czasie odcedź i obsusz śledzie.
4. Śledzie pokrój w paski ok 2cm, włóż do miski, dodaj 2 starte jabłka ,2 garście suszonej żurawiny,2 czerwone cebule pokrojone w kostkę.
5. Wymieszaj.
6. Przygotuj sos z 2 łyżek  majonezu kieleckiego, 2 łyżek jogurtu greckiego,1 łyżeczki musztardy, połącz z resztą.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Czytaj

Tarta z masą jajeczną i roszponką

2 os. łatwe

Żurek kielecki

wielu średnie

Czytaj

Żurek kielecki

wielu średnie

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Czytaj

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Na następną okazję...