
Jak łatwo obrać pomidora
Pomidora obierzesz szybko co najmniej dwoma sposobami. Natnij skórkę warzywa, włóż do miseczki lub szklanki i zalej wrzątkiem. Po chwili zalej pomidora zimną wodą z kranu. Skóra powinna sama odchodzić. Alternatywnie możesz naciąć pomidora i przez chwilę opalać go nad palnikiem kuchenki.
Przepisy i Porady
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Babka majonezowa waniliowo – kakaowa
wielu średnie
Babka majonezowa waniliowo – kakaowa
wielu średnie
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka Waldorf na bogato
4 os. łatwe
Sałatka Waldorf na bogato
4 os. łatwe
By ser nie kleił się do tarki
By ser nie kleił się do tarki
Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki
2 os. średnie
Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki
2 os. średnie
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku
wielu średnie
Rolada majonezowa z kurczakiem
4 os. średnie
Rolada majonezowa z kurczakiem
4 os. średnie
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Sałatka Cezar z jajkiem
3 os. średnie
Sałatka Cezar z jajkiem
3 os. średnie
Ketchupowe eksperymenty
Na chwilę dla siebie
Ketchupowe eksperymenty
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne