Jak łatwo obrać pomidora
Pomidora obierzesz szybko co najmniej dwoma sposobami. Natnij skórkę warzywa, włóż do miseczki lub szklanki i zalej wrzątkiem. Po chwili zalej pomidora zimną wodą z kranu. Skóra powinna sama odchodzić. Alternatywnie możesz naciąć pomidora i przez chwilę opalać go nad palnikiem kuchenki.
Przepisy i Porady
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Minisałatka nowalijkowa
wielu łatwe
Minisałatka nowalijkowa
wielu łatwe
Sposób na zbyt miękkie pomidory
Sposób na zbyt miękkie pomidory
Sajgonki po kielecku
4 os. średnie
Sajgonki po kielecku
4 os. średnie
Pyszne masło smakowe
Na imprezę
Pyszne masło smakowe
Żurek kielecki
wielu średnie
Żurek kielecki
wielu średnie
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
3 os. średnie
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
3 os. średnie
Majonezowa babka z żurawiną i kokosem
wielu średnie
Majonezowa babka z żurawiną i kokosem
wielu średnie
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Na pływająco
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Czy jajko jest aby świeże?
Na głębokie przemyślenia