Jak łatwo obrać pomidora
Pomidora obierzesz szybko co najmniej dwoma sposobami. Natnij skórkę warzywa, włóż do miseczki lub szklanki i zalej wrzątkiem. Po chwili zalej pomidora zimną wodą z kranu. Skóra powinna sama odchodzić. Alternatywnie możesz naciąć pomidora i przez chwilę opalać go nad palnikiem kuchenki.
Przepisy i Porady
Tarta z masą jajeczną i roszponką
2 os. łatwe
Tarta z masą jajeczną i roszponką
2 os. łatwe
Sałatka Cezar z jajkiem
3 os. średnie
Sałatka Cezar z jajkiem
3 os. średnie
Pieczony pstrąg z ziołami
2 os. łatwe
Pieczony pstrąg z ziołami
2 os. łatwe
Wiosenne roladki kieleckie
3 os. średnie
Wiosenne roladki kieleckie
3 os. średnie
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami
wielu średnie
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami
wielu średnie
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Majonezowe łabędzie
wielu średnie
Rolada majonezowo – serowa
wielu średnie
Rolada majonezowo – serowa
wielu średnie
Łatwe otwieranie słoików
Na męskie spotkanie
Łatwe otwieranie słoików
Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki
2 os. średnie
Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki
2 os. średnie