Jak łatwo obrać pomidora
Pomidora obierzesz szybko co najmniej dwoma sposobami. Natnij skórkę warzywa, włóż do miseczki lub szklanki i zalej wrzątkiem. Po chwili zalej pomidora zimną wodą z kranu. Skóra powinna sama odchodzić. Alternatywnie możesz naciąć pomidora i przez chwilę opalać go nad palnikiem kuchenki.
Przepisy i Porady
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu średnie
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu średnie
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Sałatka Colesław
wielu łatwe
Sałatka Colesław
wielu łatwe
Sałatka z ananasem i porem
wielu łatwe
Sałatka z ananasem i porem
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką
2 os. średnie
Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką
2 os. średnie
Pyszne masło smakowe
Na imprezę
Pyszne masło smakowe
Sałatka z tuńczykiem
wielu łatwe
Sałatka z tuńczykiem
wielu łatwe
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Na pływająco
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe