Tarta z masą jajeczną i roszponką


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Ciasto

  • 125 g mąki pszennej
  • 120 g masła
  • łyżeczka soli
  • szczypta cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka

Farsz

  • 2 jajka
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 5 g roszponki
  • 2 łyżki śmietanki słodkiej
  • 40 g sera żółtego
  • papryka słodka
  • sól

Produkty użyte w przepisie:

Tarta z masą jajeczną i roszponką

Przygotowanie

1

Ciasto na tartę zanieść, rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tarty. Nakłuć widelcem i piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 10 min.

2

W trakcie pieczenia ciasta przygotować farsz: wymieszać jajka, majonez i śmietankę. Dodać roszponkę. Posolić do smaku.

3

Masę wylać na podpieczony spód, oprószyć słodką papryką

4

Piec około 10 minut.

5

Tartę podawać ciepłą muśniętą Majonezem Kieleckim.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Czytaj

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

PORADA

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Na następną okazję...