Wrapy z szynką


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 tortille pszenne
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 7 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 6 dużych liści sałaty
  • 16 listków sałaty
  • kilka łodyżek tajskiej bazylii
  • kilka czarnych oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Wrapy z szynką

Przygotowanie

1

Połowę placka tortilli posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż na nim liście sałaty, a na niej plasterki szynki. Szynkę posmaruj łyżką Majonezu Kieleckiego i ułóż na niej kilka liści szpinaku.

2

3

Odczekaj 15 minut, żeby tortilla lekko zwilgotniała. Po 15 minutach placek ciasno zroluj od strony posmarowanej serkiem, a suchy rant posmaruj Majonezem Kieleckim.

4

Zrolowaną tortillę pokrój na wrapy o szerokości 3 cm. Czynność tę powtórz przy kolejnych plackach.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z żurawiną i kokosem

wielu średnie

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Czytaj

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Czytaj

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Rolada serowo – drobiowa z majonezem

wielu średnie

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Czytaj

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Na następną okazję...