Wrapy z szynką


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 tortille pszenne
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 7 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 6 dużych liści sałaty
  • 16 listków sałaty
  • kilka łodyżek tajskiej bazylii
  • kilka czarnych oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Wrapy z szynką

Przygotowanie

1

Połowę placka tortilli posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż na nim liście sałaty, a na niej plasterki szynki. Szynkę posmaruj łyżką Majonezu Kieleckiego i ułóż na niej kilka liści szpinaku.

2

3

Odczekaj 15 minut, żeby tortilla lekko zwilgotniała. Po 15 minutach placek ciasno zroluj od strony posmarowanej serkiem, a suchy rant posmaruj Majonezem Kieleckim.

4

Zrolowaną tortillę pokrój na wrapy o szerokości 3 cm. Czynność tę powtórz przy kolejnych plackach.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Czytaj

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Czytaj

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Na następną okazję...