Wrapy z szynką


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 tortille pszenne
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 7 łyżek Majonezu Kieleckiego
  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 6 dużych liści sałaty
  • 16 listków sałaty
  • kilka łodyżek tajskiej bazylii
  • kilka czarnych oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Wrapy z szynką

Przygotowanie

1

Połowę placka tortilli posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż na nim liście sałaty, a na niej plasterki szynki. Szynkę posmaruj łyżką Majonezu Kieleckiego i ułóż na niej kilka liści szpinaku.

2

3

Odczekaj 15 minut, żeby tortilla lekko zwilgotniała. Po 15 minutach placek ciasno zroluj od strony posmarowanej serkiem, a suchy rant posmaruj Majonezem Kieleckim.

4

Zrolowaną tortillę pokrój na wrapy o szerokości 3 cm. Czynność tę powtórz przy kolejnych plackach.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Czytaj

Wrapy z szynką

4 os. średnie

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

PORADA

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Czytaj

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Czytaj

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu średnie

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu średnie

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Sałata zawsze świeża


Na wiosnę

Czytaj

Sałata zawsze świeża

PORADA

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka palce lizać

wielu łatwe

Na następną okazję...