Sałatkowo – tostowy torcik
poziom
średnie
dla ilu?
wielu
czas
Pierwsza warstwa
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 łyzki sosu tatarskiego
- 3 ogórki konserwowe
Druga warstrwa
- 3 łyzki Musztardy Kieleckiej
- 1 serek fromage
- 5 plasterków szynki
- 1/2 opakowania twarogu
Trzecia warstwa
- 1/2 opakowania twarogu
- Kilka zielonych oliwek
- 6 kawałków papryki konserwowej
- 3 łyzki Majonezu Kieleckiego
Sałatkowo – tostowy torcik
1. Ułóż tosty jeden przy drugim, posmaruj pierwszą pastą
2. Ułóż następną warstwę chleba tostowego i posmaruj drugą pastą i znowu tosty z ostatnią pasta i na górę tosty lekko dociśnij każdą warstwę.
3. Posmaruj majonezem po wierzchu i bokach, udekoruj sałatą według uznania.