Naleśniki ze szpinakiem i fetą


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

CIASTO

  • 1 szklanka mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • olej

FARSZ

  • 500 g szpinaku świeżego lub mrożonego
  • 300 g sera feta
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • mielona papryka
  • masło
  • pestki słonecznika lub dyni

Produkty użyte w przepisie:

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Przygotowanie

1

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na ciasto za pomocą miksera.

2

Równomierną, cienką wartswę ciasta wylej na dobrze rozgrzaną patelnię. Smaż do momentu, kiedy ciasto po obu stronach będzie miało złoty kolor. Po usmażeniu przykryj naleśniki pokrywką lub wstaw do piekarnika, aby nie straciły ciepła.

3

Na patelni podsmaż drobno posiekany czosnek. Następnie dodaj szpinak, pokrojone w ćwiartki pomidorki i odrobinę masła. Kiedy składniki dobrze się połączą, przełóż do je miseczki i poczekaj, aż ostygną.

4

Po ostygnięciu, dodaj pokrojoną w kostkę lub pokruszonę fetę i przyprawy.

5

Faszeruj naleśniki, zwijając je w rulon lub ćwiartkę.

6

Podsmaż naleśniki na patelni lub podgrzej w piekarniku.

7

Udekoruj danie pestkami dyni lub słonecznika.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Ciasto pięknie wypieczone


Na przeprosiny

Czytaj

Ciasto pięknie wypieczone

PORADA

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czytaj

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Na następną okazję...