Minitorciki wątróbkowe


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • 310 ml Majonezu Kieleckiego
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 3 marchewki

Produkty użyte w przepisie:

Minitorciki wątróbkowe

1. Wątróbkę zmiksuj w maszynce do mięsa albo zblenduj.
2. Dodaj mąkę, olej, proszek, jajko i wszystko zmieszaj tak, aby powstało ciasto naleśnikowe.
3. Z ciasta usmaż naleśniki o średniej grubości. Cebulę, czosnek i marchewkę zetrzyj na tarce lub pokroj w bardzo małe kawałeczki i podduś na oliwie, a kiedy przestygnie połącz z majonezem Kieleckim lub  Majonezem Kieleckim Czosnkowyym.
4. Naleśniki przełóż sosem marchewkowo – majonezowym.
5. Mini torciki wykroj foremkami do ciasteczek, mogą mieć rózny kształt.
6. Można podawać na zimno i na ciepło.
7. Udeokoruj ugotowaną marchewką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Ciasto pięknie wypieczone


Na przeprosiny

Czytaj

Ciasto pięknie wypieczone

PORADA

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Czytaj

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Na następną okazję...