Minitorciki wątróbkowe


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • 310 ml Majonezu Kieleckiego
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 3 marchewki

Produkty użyte w przepisie:

Minitorciki wątróbkowe

1. Wątróbkę zmiksuj w maszynce do mięsa albo zblenduj.
2. Dodaj mąkę, olej, proszek, jajko i wszystko zmieszaj tak, aby powstało ciasto naleśnikowe.
3. Z ciasta usmaż naleśniki o średniej grubości. Cebulę, czosnek i marchewkę zetrzyj na tarce lub pokroj w bardzo małe kawałeczki i podduś na oliwie, a kiedy przestygnie połącz z majonezem Kieleckim lub  Majonezem Kieleckim Czosnkowyym.
4. Naleśniki przełóż sosem marchewkowo – majonezowym.
5. Mini torciki wykroj foremkami do ciasteczek, mogą mieć rózny kształt.
6. Można podawać na zimno i na ciepło.
7. Udeokoruj ugotowaną marchewką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Czytaj

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Pyszna Lazania

wielu trudne

Czytaj

Pyszna Lazania

wielu trudne

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Czytaj

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Czytaj

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

PORADA

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Czytaj

Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym

wielu trudne

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Na następną okazję...