Minitorciki wątróbkowe


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • 310 ml Majonezu Kieleckiego
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 3 marchewki

Produkty użyte w przepisie:

Minitorciki wątróbkowe

1. Wątróbkę zmiksuj w maszynce do mięsa albo zblenduj.
2. Dodaj mąkę, olej, proszek, jajko i wszystko zmieszaj tak, aby powstało ciasto naleśnikowe.
3. Z ciasta usmaż naleśniki o średniej grubości. Cebulę, czosnek i marchewkę zetrzyj na tarce lub pokroj w bardzo małe kawałeczki i podduś na oliwie, a kiedy przestygnie połącz z majonezem Kieleckim lub  Majonezem Kieleckim Czosnkowyym.
4. Naleśniki przełóż sosem marchewkowo – majonezowym.
5. Mini torciki wykroj foremkami do ciasteczek, mogą mieć rózny kształt.
6. Można podawać na zimno i na ciepło.
7. Udeokoruj ugotowaną marchewką.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka orientalna

4 os. łatwe

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

PORADA

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czytaj

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

PORADA

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Czytaj

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

PORADA

Na następną okazję...