Makaron na zielono
poziom
łatwe
dla ilu?
4 os.
czas
Składniki
- 1 cukinia
- 1 łyżka Majonezu Kieleckiego
- 20 dag mrożonego szpinaku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 5 dag serka topionego
- sól
- pieprz
- zioła czubryca
- 30 dag makaronu penne
Makaron na zielono
Przygotowanie
1
Cukinie umyj, oczyść z pestek, rozdrobnij w melekserze.
2
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, przesmaż poszatkowaną cebulę i czosnek, dodaj zamrożony szpinak i duś do rozmrożenia, następnie dodaj cukinię.
3
W 1/2 szklance wody rozrób Majonez Kielecki, wlej na patelnie, wrzuć serek, przypraw i duś około 10 minut.
4
Makaron gotuj w osolonej wrzątku. Po odsączeniu mieszamy z sosem.