Sałatka z tuńczykiem
poziom
łatwe
dla ilu?
wielu
czas
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka
- 1 torebka ryżu
- 1 mały słoik ogórków konserwowych
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 mała cebula
- 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
- 2 łyżeczki Musztardy Kieleckiej chrzanowej
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- szczypiorek (do dekoracji)
Sałatka z tuńczykiem
Przygotowanie
1
Ugotuj ryż i ostudź
2
Jajka ugotuj na twardo.
3
Ogórki, cebulę i jajka pokrój w kostkę.
4
Kukurydzę odcedź przez sitko z zalewy.
5
Do miski wsyp ryż, daj tuńczyka, jajka, ogórki, kukurydzę i cebulę. Wszystko wymieszaj. Dodaj Majonez Kielecki, Musztardę Kielecką chrzanową i zioła prowansalskie. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszaj.