Jogurtowiec na majonezowym cieście


poziom
średnie

dla ilu?
wielu

czas

Ciasto majonezowe

  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/4 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa jogurtowa

  • 2 szklanki jogurtu greckiego
  • 2 dowolne galaretki
  • 1 szklanka cukru pudru

Dekoracja

  • polewa czekoladowa
  • posypka cukrowa

Produkty użyte w przepisie:

Jogurtowiec na majonezowym cieście

Przygotowanie

1

Ciasto majonezowe: białka ubij na sztywną pianę z cukrem, ubijając dodawaj żółtko i stopniowo zmniejszając obroty miksera Majonez Kielecki oraz mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na tortownicę i piec około 20 minut.

2

Masa jogurtowa: każdą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Szklankę jogurtu zmiksować z 1/2 szklanką cukru pudru i wlać na wystudzone ciasto. W adekwatny sposób postąpić z drugą galaretką

3

Ciasto dekorujemy polewą czekoladową i posypką cukrową.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Czytaj

Łosoś, szparagi i pieczone ziemniaczki

2 os. średnie

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z kabanosem

wielu łatwe

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Czytaj

Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami

wielu średnie

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Czytaj

Taca smaków z dipami

wielu łatwe

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

PORADA

Na następną okazję...