Majonezowy sękacz


poziom
trudne

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 250 ml Majonezu Kieleckiego
  • 64 jaja
  • 1,5 kg maki tortowej
  • 1,5 kg masła śmietankowego
  • 1,5 kg cukru
  • 2 aromaty waniliowe
  • szczypta soli

Produkty użyte w przepisie:

Majonezowy sękacz

Przygotowanie

1

Cukier, 3 jaja, aromat, masło śmietankowe, Majonez Kielecki włóż do garnka i miksuj na najwyższych obrotach do momentu, aż cukier się utrze.

2

Oddziel z pozostałych jajek żółtka od białek.

3

Do utartej masy dodaj żółtka, miksuj do powstania jednolitej konsystencji, stopniowo wsypuj mąkę i miksuj przez 10 minut.

4

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do powstałego ciasta i delikatnie mieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy.

5

Gotowe ciasto polewamy na wałek co kilka minut, w momencie gdy poprzednia warstwa już nam się zapiecze.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Cebula bez łez


Na dobry humor

Czytaj

Cebula bez łez

PORADA

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Sałatka nie-papka


Na sałatkowe szaleństwo

Czytaj

Sałatka nie-papka

PORADA

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

By ser nie kleił się do tarki


Czytaj

By ser nie kleił się do tarki

PORADA

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Czytaj

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Czytaj

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Na następną okazję...