Majonezowy sękacz


poziom
trudne

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 250 ml Majonezu Kieleckiego
  • 64 jaja
  • 1,5 kg maki tortowej
  • 1,5 kg masła śmietankowego
  • 1,5 kg cukru
  • 2 aromaty waniliowe
  • szczypta soli

Produkty użyte w przepisie:

Majonezowy sękacz

Przygotowanie

1

Cukier, 3 jaja, aromat, masło śmietankowe, Majonez Kielecki włóż do garnka i miksuj na najwyższych obrotach do momentu, aż cukier się utrze.

2

Oddziel z pozostałych jajek żółtka od białek.

3

Do utartej masy dodaj żółtka, miksuj do powstania jednolitej konsystencji, stopniowo wsypuj mąkę i miksuj przez 10 minut.

4

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do powstałego ciasta i delikatnie mieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy.

5

Gotowe ciasto polewamy na wałek co kilka minut, w momencie gdy poprzednia warstwa już nam się zapiecze.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka „co się nawinie”

wielu łatwe

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Czytaj

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Na następną okazję...