Majonezowy sękacz


poziom
trudne

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 250 ml Majonezu Kieleckiego
  • 64 jaja
  • 1,5 kg maki tortowej
  • 1,5 kg masła śmietankowego
  • 1,5 kg cukru
  • 2 aromaty waniliowe
  • szczypta soli

Produkty użyte w przepisie:

Majonezowy sękacz

Przygotowanie

1

Cukier, 3 jaja, aromat, masło śmietankowe, Majonez Kielecki włóż do garnka i miksuj na najwyższych obrotach do momentu, aż cukier się utrze.

2

Oddziel z pozostałych jajek żółtka od białek.

3

Do utartej masy dodaj żółtka, miksuj do powstania jednolitej konsystencji, stopniowo wsypuj mąkę i miksuj przez 10 minut.

4

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do powstałego ciasta i delikatnie mieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy.

5

Gotowe ciasto polewamy na wałek co kilka minut, w momencie gdy poprzednia warstwa już nam się zapiecze.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Pyszna Lazania

wielu trudne

Czytaj

Pyszna Lazania

wielu trudne

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Łatwe zbieranie tłuszczu


Na rodzinne chwile

Czytaj

Łatwe zbieranie tłuszczu

PORADA

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Czytaj

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Na następną okazję...