Majonezowy sękacz


poziom
trudne

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 250 ml Majonezu Kieleckiego
  • 64 jaja
  • 1,5 kg maki tortowej
  • 1,5 kg masła śmietankowego
  • 1,5 kg cukru
  • 2 aromaty waniliowe
  • szczypta soli

Produkty użyte w przepisie:

Majonezowy sękacz

Przygotowanie

1

Cukier, 3 jaja, aromat, masło śmietankowe, Majonez Kielecki włóż do garnka i miksuj na najwyższych obrotach do momentu, aż cukier się utrze.

2

Oddziel z pozostałych jajek żółtka od białek.

3

Do utartej masy dodaj żółtka, miksuj do powstania jednolitej konsystencji, stopniowo wsypuj mąkę i miksuj przez 10 minut.

4

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno, dodaj do powstałego ciasta i delikatnie mieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy.

5

Gotowe ciasto polewamy na wałek co kilka minut, w momencie gdy poprzednia warstwa już nam się zapiecze.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Czytaj

Rolada majonezowa z kurczakiem

4 os. średnie

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Ciasto pięknie wypieczone


Na przeprosiny

Czytaj

Ciasto pięknie wypieczone

PORADA

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Czytaj

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Na następną okazję...