Niepękające skorupki jajek
Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.
Przepisy i Porady
Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem
4 os. trudne
Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem
4 os. trudne
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Ekspresowa sałatka serowo-ananasowa
wielu łatwe
Kremowa pasta z fasoli
wielu łatwe
Kremowa pasta z fasoli
wielu łatwe
Tortilla z kurczakiem po kielecku
2 os. średnie
Tortilla z kurczakiem po kielecku
2 os. średnie
Makaron na zielono
4 os. łatwe
Makaron na zielono
4 os. łatwe
Minitorciki wątróbkowe
wielu łatwe
Minitorciki wątróbkowe
wielu łatwe
Pyszna Lazania
wielu trudne
Pyszna Lazania
wielu trudne
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Babka czekoladowa bez cukru na majonezie
wielu łatwe
Babka czekoladowa bez cukru na majonezie
wielu łatwe
Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Bezglutenowa cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym
4 os. łatwe
Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym
4 os. łatwe
Rolada serowo – drobiowa z majonezem
wielu średnie
Rolada serowo – drobiowa z majonezem
wielu średnie