Niepękające skorupki jajek

udostępnij

Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.

Przepisy i Porady

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe łabędzie

wielu średnie

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Czytaj

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe