Niepękające skorupki jajek
Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.
Przepisy i Porady
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Babka majonezowo – czekoladowa
wielu średnie
Roladki serowe
wielu łatwe
Roladki serowe
wielu łatwe
Łatwe otwieranie słoików
Na męskie spotkanie
Łatwe otwieranie słoików
Naturalnie kolorowe pisanki
Na Wielkanoc
Naturalnie kolorowe pisanki
Minisałatka nowalijkowa
wielu łatwe
Minisałatka nowalijkowa
wielu łatwe
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Sałatkowy tort kanapkowy
wielu średnie
Ketchupowe eksperymenty
Na chwilę dla siebie
Ketchupowe eksperymenty
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką
4 os. średnie
Sałatkowo – tostowy torcik
wielu średnie
Sałatkowo – tostowy torcik
wielu średnie
Sałatka cytrusowa z octem
2 os. łatwe
Sałatka cytrusowa z octem
2 os. łatwe