Niepękające skorupki jajek

udostępnij

Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.

Przepisy i Porady

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowy tort kanapkowy

wielu średnie

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Czytaj

Schab pod pieczarkowo – majonezową pierzynką

4 os. średnie

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Sałatka cytrusowa z octem

2 os. łatwe

Czytaj

Sałatka cytrusowa z octem

2 os. łatwe