Niepękające skorupki jajek

udostępnij

Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.

Przepisy i Porady

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Czytaj

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka warstwowa gyros

wielu łatwe

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka Colesław

wielu łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Czytaj

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Czytaj

Marmurkowe babeczki z Majonezem

wielu średnie

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe