![](https://www.majonez.pl/majoassets/uploads/2016/03/czy-jajo-swieze-1.jpg)
Niepękające skorupki jajek
Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.
Przepisy i Porady
Sałatka palce lizać
wielu łatwe
Sałatka palce lizać
wielu łatwe
Tarta z masą jajeczną i roszponką
2 os. łatwe
Tarta z masą jajeczną i roszponką
2 os. łatwe
Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką
2 os. średnie
Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką
2 os. średnie
Ketchupowe eksperymenty
Na chwilę dla siebie
Ketchupowe eksperymenty
Czy jajko jest aby świeże?
Na głębokie przemyślenia
Czy jajko jest aby świeże?
Sałatka śledziowo – buraczkowa
wielu łatwe
Sałatka śledziowo – buraczkowa
wielu łatwe
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe
Jak łatwo obrać pomidora
Na raz i dwa
Jak łatwo obrać pomidora
Wrapy z szynką
4 os. średnie
Wrapy z szynką
4 os. średnie
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Wege burgery
2 os. średnie
Wege burgery
2 os. średnie
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie
Dyniowe muffiny z majonezem
wielu średnie