Niepękające skorupki jajek
Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.
Przepisy i Porady
Kielecka kieszonka
wielu łatwe
Kielecka kieszonka
wielu łatwe
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Sałatka orientalna
4 os. łatwe
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Sałatka ryżowa z mango i szynką
3 os. łatwe
Aromatyczne mięso z grilla
Na wypad za miasto
Aromatyczne mięso z grilla
Makaron na zielono
4 os. łatwe
Makaron na zielono
4 os. łatwe
Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach
2 os. średnie
Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach
2 os. średnie
Cebula bez łez
Na dobry humor
Cebula bez łez
Sałatka śledziowo – buraczkowa
wielu łatwe
Sałatka śledziowo – buraczkowa
wielu łatwe
Drożdżówki
4 os. trudne
Drożdżówki
4 os. trudne
Łatwe zbieranie tłuszczu
Na rodzinne chwile
Łatwe zbieranie tłuszczu
Koreczki-klopsiki z musztardą
2 os. łatwe
Koreczki-klopsiki z musztardą
2 os. łatwe
Wrapy z szynką
4 os. średnie
Wrapy z szynką
4 os. średnie