Niepękające skorupki jajek

udostępnij

Pękające skorupki jajek podczas gotowania to prawdziwe utrapienie. Aby zapobiec pęknięciu skorupki i wylaniu się białka, do wody dodaj trochę soli. Jeśli nawet skorupka pęknie, sól nie pozwoli wydostać się białku na zewnątrz.

Przepisy i Porady

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Ciasto pięknie wypieczone


Na przeprosiny

Czytaj

Ciasto pięknie wypieczone

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Czytaj

Tort jarzynowy z piersią z kurczaka

wielu średnie

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka gyros

3 os. łatwe

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Sałatka Waldorf na bogato

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka Waldorf na bogato

4 os. łatwe

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Czytaj

Sajgonki po kielecku

4 os. średnie

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Czytaj

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

4 os. łatwe

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Czytaj

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe