Pyszne masło smakowe
bazylia czosnek koperek masło Na imprezę natka pietruszki papryka pieprz porada porady przyprawy zioła
udostępnij
Jeśli spowszedniało ci już zwyczajne masło, możesz wzbogacić jego smak, dodając do niego odrobinę naturalnych, aromatycznych przypraw. Np. pietruszkę, paprykę, czosnek, pieprz, koperek czy bazylię. Wystarczy utrzeć masło mikserem do momentu uzyskania płynnej konsystencji, a następnie dodać wybrane przyprawy. Po dokładnym wymieszaniu składników i uformowaniu, masło należy mocno schłodzić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.
Przepisy i Porady
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu trudne
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu trudne
Jajka faszerowane
wielu łatwe
Jajka faszerowane
wielu łatwe
Cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Cytrynowa babka majonezowa
wielu średnie
Konfitura z czerwonej cebuli
wielu łatwe
Konfitura z czerwonej cebuli
wielu łatwe
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami
wielu średnie
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami
wielu średnie
Majonezowy sękacz
wielu trudne
Majonezowy sękacz
wielu trudne
Parówkowe serduszka
2 os. łatwe
Parówkowe serduszka
2 os. łatwe
Pięknie obrane jajko
Na Wielkanoc
Pięknie obrane jajko
Sałatka Colesław
wielu łatwe
Sałatka Colesław
wielu łatwe
Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej
wielu trudne
Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej
wielu trudne
Aksamitna pomidorowa
4 os. łatwe
Aksamitna pomidorowa
4 os. łatwe
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie
Kruche rożki z czarnym i białym sezamem
wielu średnie