
Pyszne masło smakowe
bazylia czosnek koperek masło Na imprezę natka pietruszki papryka pieprz porada porady przyprawy zioła
udostępnij
Jeśli spowszedniało ci już zwyczajne masło, możesz wzbogacić jego smak, dodając do niego odrobinę naturalnych, aromatycznych przypraw. Np. pietruszkę, paprykę, czosnek, pieprz, koperek czy bazylię. Wystarczy utrzeć masło mikserem do momentu uzyskania płynnej konsystencji, a następnie dodać wybrane przyprawy. Po dokładnym wymieszaniu składników i uformowaniu, masło należy mocno schłodzić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.
Przepisy i Porady
Zapiekanka brokułowa z majonezem
4 os. łatwe
Zapiekanka brokułowa z majonezem
4 os. łatwe
Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem
4 os. trudne
Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem
4 os. trudne
Torcik kanapkowy
4 os. łatwe
Torcik kanapkowy
4 os. łatwe
Tortilla z kurczakiem po kielecku
2 os. średnie
Tortilla z kurczakiem po kielecku
2 os. średnie
Kiszone cytryny
wielu łatwe
Kiszone cytryny
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach
2 os. średnie
Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach
2 os. średnie
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Śledź z rzodkiewką i porem
4 os. łatwe
Majonezowe ciasto
wielu średnie
Majonezowe ciasto
wielu średnie
Mini hamburgery
4 os. łatwe
Mini hamburgery
4 os. łatwe
Sałatka wiosenna z fetą
1 os. łatwe
Sałatka wiosenna z fetą
1 os. łatwe