![](https://www.majonez.pl/majoassets/uploads/2016/03/maslo-smakowe.jpg)
Pyszne masło smakowe
bazylia czosnek koperek masło Na imprezę natka pietruszki papryka pieprz porada porady przyprawy zioła
udostępnij
Jeśli spowszedniało ci już zwyczajne masło, możesz wzbogacić jego smak, dodając do niego odrobinę naturalnych, aromatycznych przypraw. Np. pietruszkę, paprykę, czosnek, pieprz, koperek czy bazylię. Wystarczy utrzeć masło mikserem do momentu uzyskania płynnej konsystencji, a następnie dodać wybrane przyprawy. Po dokładnym wymieszaniu składników i uformowaniu, masło należy mocno schłodzić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.
Przepisy i Porady
Ciasto majonezowe z rabarbarem
wielu średnie
Ciasto majonezowe z rabarbarem
wielu średnie
Żurek kielecki
wielu średnie
Żurek kielecki
wielu średnie
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe
Sałatka warstwowa gyros
wielu łatwe
Sałatka cytrusowa z octem
2 os. łatwe
Sałatka cytrusowa z octem
2 os. łatwe
Łatwe zbieranie tłuszczu
Na rodzinne chwile
Łatwe zbieranie tłuszczu
Szybka sałatka „co pod ręką”
wielu łatwe
Szybka sałatka „co pod ręką”
wielu łatwe
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Tort jarzynowy z piersią z kurczaka
wielu średnie
Sałatka śledziowa
wielu łatwe
Sałatka śledziowa
wielu łatwe
Niepękające skorupki jajek
Na dzień dobry
Niepękające skorupki jajek
Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem
4 os. trudne
Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem
4 os. trudne
Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu
wielu łatwe
Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu
wielu łatwe
Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej
wielu trudne
Kurczak z porem i marchewką w glazurze majonezowej
wielu trudne