Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dag startego żółtego sera
  • 30 dag Majonezu Kieleckiego
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 3 łyżeczki przyprawy typu "Jarzynka"
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • posiekana natka pietruszki
  • olej do smażenia

Produkty użyte w przepisie:

Pikantne kotleciki z kurczaka z nutą majonezu

Przygotowanie

1

Piersi z kurczaka opukaj, pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z żółtym serem, Majonezem Kieleckim, jajkami, mąką ziemniaczaną, natką pietruszki i przyprawami.

2

Na patelnię z rozgrzanym olejem nałóż łyżką kotleciki i smaż z obu stron na złoty kolor.

3

Usmażone kotleciki ułóż na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Czytaj

Wiosenne roladki kieleckie

3 os. średnie

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Pyszne ciasto na pierogi


Czytaj

Pyszne ciasto na pierogi

PORADA

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Czytaj

Filety z kurczaka pod majonezową pierzynką

2 os. średnie

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Czytaj

Torcik kanapkowy

4 os. łatwe

Sposób na zbyt miękkie pomidory


Czytaj

Sposób na zbyt miękkie pomidory

PORADA

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Na następną okazję...