Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • Jeden duży płat z łososia
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego Omega-3
  • 3 łyżeczki Chrzanu Luskusowego
  • pęczek posiekanego koperku
  • sól i pieprz
  • cytryna
  • oliwa z oliwek

Produkty użyte w przepisie:

Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym

Przygotowanie

1

Usuń z łososia ości i podziel go na mniejsze porcje.

2

Rybę oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.

3

Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż w nim kawałki łososia.

4

W miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, chrzan i koperek.

5

Polej filety przygotowanym sosem.

6

Łososia piecz przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Tacosy z sosem śliwkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Tacosy z sosem śliwkowym

2 os. łatwe

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Czytaj

Sałatka Cezar z jajkiem

3 os. średnie

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Sałatka cytrusowa z octem

2 os. łatwe

Czytaj

Sałatka cytrusowa z octem

2 os. łatwe

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Czytaj

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Łatwe otwieranie słoików


Na męskie spotkanie

Czytaj

Łatwe otwieranie słoików

PORADA

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

PORADA

Na następną okazję...