Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym
Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym
Przygotowanie
1
Usuń z łososia ości i podziel go na mniejsze porcje.
2
Rybę oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.
3
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż w nim kawałki łososia.
4
W miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, chrzan i koperek.
5
Polej filety przygotowanym sosem.
6
Łososia piecz przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni.
Przepisy i Porady
Minisałatka koktajlowa
4 os. łatwe
Czytaj
Minisałatka koktajlowa
4 os. łatwe
Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem
4 os. trudne
Czytaj
Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem
4 os. trudne
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
3 os. średnie
Czytaj
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
3 os. średnie
Kielecka kieszonka
wielu łatwe
Czytaj
Kielecka kieszonka
wielu łatwe
Stek w musztardowej marynacie
4 os. łatwe
Czytaj
Stek w musztardowej marynacie
4 os. łatwe
Tortilla z kurczakiem po kielecku
2 os. średnie
Czytaj
Tortilla z kurczakiem po kielecku
2 os. średnie
Minisałatka nowalijkowa
wielu łatwe
Czytaj
Minisałatka nowalijkowa
wielu łatwe
Sałatka „co się nawinie”
wielu łatwe
Czytaj
Sałatka „co się nawinie”
wielu łatwe
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Czytaj
Sałatka warstwowa
wielu średnie
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Czytaj
Sałatka z selerem naciowym
4 os. łatwe
Na następną okazję...
Na dzień dobry
Czytaj
Na dzień dobry
Konkurs „Wywołujemy Snackowity nastrój”
Czytaj
Konkurs „Wywołujemy Snackowity nastrój”
Na dobry humor
Czytaj
Na dobry humor
Na raz i dwa
Czytaj
Na raz i dwa
Na wiosnę
Czytaj
Na wiosnę
Kto ma ochotę na świąteczny upominek? ;)
Czytaj
Kto ma ochotę na świąteczny upominek? ;)
Filmowe inspiracje z Octem Kieleckim
Czytaj
Filmowe inspiracje z Octem Kieleckim
Na wypady za miasto
Czytaj
Na wypady za miasto
Na chwilę dla siebie
Czytaj
Na chwilę dla siebie
Na zielono
Czytaj
Na zielono
Na imprezę
Czytaj
Na imprezę
Na karnawałowe szaleństwa
Czytaj