Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym
poziom
łatwe
dla ilu?
4 os.
czas
Składniki
- Jeden duży płat z łososia
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- 3 łyżki Majonezu Kieleckiego Omega-3
- 3 łyżeczki Chrzanu Luskusowego
- pęczek posiekanego koperku
- sól i pieprz
- cytryna
- oliwa z oliwek
Pieczony łosoś w sosie majonezowo-chrzanowym
Przygotowanie
1
Usuń z łososia ości i podziel go na mniejsze porcje.
2
Rybę oprósz solą i skrop sokiem z cytryny.
3
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż w nim kawałki łososia.
4
W miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, chrzan i koperek.
5
Polej filety przygotowanym sosem.
6
Łososia piecz przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni.