Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem


poziom
trudne

dla ilu?
4 os.

czas

Ciasto

  • 150 g mąki pszennej
  • 75 g masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżki zimnej wody
  • szczypta soli

Farsz

  • kilka pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • ząbek czosnku
  • przyprawy
  • 2 jajka
  • 100 ml śmietany 18%
  • 1 łyżka Majonezu Kieleckiego
  • trochę startego sera żółtego
  • szczypiorek

Produkty użyte w przepisie:

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

Z podanych składników zarobić ciasto, włożyć na 2 godziny do lodówki.

1. W tym czasie przygotuj farsz.

2. Pieczarki pokrój w talarki, cebulę w piórka, czosnek drobno posiekaj – wszystko zeszklić na maśle.

3. Dodaj odsączonego tuńczyka, przypraw ulubionymi przyprawami.

4. Ciasto wyjmij z lodówki, podpiecz 10 minut w 180 stopniach, na ciasto wyłoż tuńczyka.

5. Jajka zmiksuj ze śmietaną i majonezem, wylej na tartę.

6. Posyp startym serem i szczypiorkiem.

7. Piec 30 minut w 200 stopniach.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

PORADA

Pyszne gastrodyzjaki


Na randkę

Czytaj

Pyszne gastrodyzjaki

PORADA

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Czytaj

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu średnie

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Jak łatwo obrać pomidora


Na raz i dwa

Czytaj

Jak łatwo obrać pomidora

PORADA

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka pieczarkowa

wielu łatwe

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Wege burgery

2 os. średnie

Czytaj

Wege burgery

2 os. średnie

Na następną okazję...