Żeberka na ostro


poziom
średnie

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 papryczka chili
  • słoiczek Ketchupu Kieleckiego pikantnego
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek świeżej natki pietruszki lub kolendry
  • 50 ml oliwy
  • sól i pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Żeberka na ostro

Przygotowanie

1

Umyte i dobrze osuszone żeberka podziel na mniejsze porcje.

2

Wymieszaj w miseczce ketchup, oliwę, świeżo wyciśnięty czosnek, posiekaną drobno papryczkę chili oraz pietruszkę lub kolendrę.

3

Żeberka dokładnie wymieszaj z marynatą i odstaw na pół godziny do lodówki.

4

Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Smaż zawinięte w folię ok. 40-45 minut. Po odwinięciu z folii smaż jeszcze 5-10 minut.

5

Serwuj z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz sałatką po grecku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Czytaj

Zapiekanka brokułowa z majonezem

4 os. łatwe

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Czytaj

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Czytaj

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Na następną okazję...