Wiosenne roladki kieleckie


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • kilka plastrów szynki
  • 4 jajka
  • 1/2 świeżego brokuła
  • 50 g żółtego sera
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól
  • pieprz
  • sałata do podania

Produkty użyte w przepisie:

Wiosenne roladki kieleckie

Przygotowanie

1

Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na tarce.

2

Różyczki brokuła podzielić na mniejsze kawałki, ugotować we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości. Odcecidż i wystudzić.

3

Brokuły dodać do jajek.

4

Paprykę, cebulę i szczypiorek posiekać w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce wszystko razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Całość wymieszać z Majonezem Kieleckim.

6

Pastę nałożyć na pokrojoną cienko szynkę, którą należy zawinąć w roladki.

7

Całość obwiązać szczypiorkiem.

8

Podać schłodzone na sałacie.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

PORADA

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Czytaj

Kruche rożki z czarnym i białym sezamem

wielu trudne

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Czytaj

Sałatka warstwowa

wielu średnie

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Na następną okazję...