Wiosenne roladki kieleckie


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • kilka plastrów szynki
  • 4 jajka
  • 1/2 świeżego brokuła
  • 50 g żółtego sera
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól
  • pieprz
  • sałata do podania

Produkty użyte w przepisie:

Wiosenne roladki kieleckie

Przygotowanie

1

Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na tarce.

2

Różyczki brokuła podzielić na mniejsze kawałki, ugotować we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości. Odcecidż i wystudzić.

3

Brokuły dodać do jajek.

4

Paprykę, cebulę i szczypiorek posiekać w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce wszystko razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Całość wymieszać z Majonezem Kieleckim.

6

Pastę nałożyć na pokrojoną cienko szynkę, którą należy zawinąć w roladki.

7

Całość obwiązać szczypiorkiem.

8

Podać schłodzone na sałacie.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Czytaj

Parówkowe serduszka

2 os. łatwe

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

PORADA

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Pyszne masło smakowe


Na imprezę

Czytaj

Pyszne masło smakowe

PORADA

Czy jajko jest aby świeże?


Na głębokie przemyślenia

Czytaj

Czy jajko jest aby świeże?

PORADA

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Naturalnie kolorowe pisanki


Na Wielkanoc

Czytaj

Naturalnie kolorowe pisanki

PORADA

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Na następną okazję...