Wiosenne roladki kieleckie


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • kilka plastrów szynki
  • 4 jajka
  • 1/2 świeżego brokuła
  • 50 g żółtego sera
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól
  • pieprz
  • sałata do podania

Produkty użyte w przepisie:

Wiosenne roladki kieleckie

Przygotowanie

1

Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na tarce.

2

Różyczki brokuła podzielić na mniejsze kawałki, ugotować we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości. Odcecidż i wystudzić.

3

Brokuły dodać do jajek.

4

Paprykę, cebulę i szczypiorek posiekać w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce wszystko razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Całość wymieszać z Majonezem Kieleckim.

6

Pastę nałożyć na pokrojoną cienko szynkę, którą należy zawinąć w roladki.

7

Całość obwiązać szczypiorkiem.

8

Podać schłodzone na sałacie.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Czytaj

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Piernik na majonezie

wielu średnie

Czytaj

Piernik na majonezie

wielu średnie

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Aromatyczne mięso z grilla


Na wypad za miasto

Czytaj

Aromatyczne mięso z grilla

PORADA

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Czytaj

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Czytaj

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Czytaj

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Na następną okazję...