Stek w musztardowej marynacie


poziom
łatwe

dla ilu?
4 os.

czas

Składniki

  • 4 steki z polędwicy lub antrykotu wołowego
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 5 łyżeczek Musztardy Kieleckiej grillowej
  • pęczek szparagów zielonych
  • 1/2 kostki masła
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek rozmarynu

Produkty użyte w przepisie:

Stek w musztardowej marynacie

Przygotowanie

1

Z oleju i musztardy przygotuj marynatę.

2

Dobrze obtłuczone steki zanurz w marynacie i odstaw na minimum godzinę. Im dłużej poleżą w zaprawie, tym lepszy smak.

3

W tzw. międzyczasie możesz przygotować szparagi. Dobrze je umyj i odetnij twarde końcówki przy podstawie. Następnie gotuj 15-20 minut w garnku parowym lub parowarze.

4

Ugotowane szparagi podsmaż chwilę na maśle.

5

Przygotuj drugą patelnię, grillową do smażenia steków. Pędzelkiem do ciasta rozsmaruj trochę masła na jej żeberkach. Steki smaż ok. 2-3 minuty z każdej ze stron. Dodaj gałązki rozmarynu dla uzyskania bogatego ziołowego aromatu.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z ananasem i porem

wielu łatwe

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Czytaj

Minisałatka koktajlowa

4 os. łatwe

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane z roszponką i pistacjami

2 os. łatwe

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Czytaj

Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami

wielu średnie

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowa

wielu łatwe

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Czytaj

Minitorciki wątróbkowe

wielu łatwe

Ketchupowe eksperymenty


Na chwilę dla siebie

Czytaj

Ketchupowe eksperymenty

PORADA

Na następną okazję...