Sałatka wiosenna z fetą


poziom
łatwe

dla ilu?
1 os.

czas

Składniki

  • ½ opakowania marchewek mini
  • 3 łyżki kukurydzy
  • ½ puszki czarnych oliwek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ opakowania sera feta
  • świeży szpinak w liściach
  • sól i pieprz
  • Majonez Kielecki

Produkty użyte w przepisie:

Sałatka wiosenna z fetą

Przygotowanie

1

Pokrój cebulę w pióra lub krążki.

2

Ułóż warstwami w słoiku poszczególne warzywa – marchewki, cebulę, oliwki, kukurydzę (kolejność dowolna).

3

Jako ostatnią warstwę ułóż pokruszony lub pokrojony w kostkę ser feta.

4

Na wierzch wyłóż Majonez Kielecki.

5

Udekoruj listkami szpinaku.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto kakaowe z majonezem

wielu średnie

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Czytaj

Majonezowy sękacz

wielu trudne

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Czytaj

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Roladki serowe

wielu łatwe

Czytaj

Roladki serowe

wielu łatwe

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Czytaj

Sałatka z selerem naciowym

4 os. łatwe

Wege burgery

2 os. średnie

Czytaj

Wege burgery

2 os. średnie

Na następną okazję...