Sałatka ryżowa z mango i szynką
poziom
łatwe
dla ilu?
3 os.
czas
Składniki
- 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu basmanti
- 1/2 dojrzałego mango
- 4 łyżki Majonezu Kieleckiego
- 1 zielony ogórek
- 5 plasterków szynki konserwowej
- 1/2 natki pietruszki
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
Sałatka ryżowa z mango i szynką
Przygotowanie
1
Natkę wrzuć do blendera, dodaj sok z cytryny, szczyptę soli. Całość zmiksuj. Dodaj Majonez Kielecki i dokładnie wymieszaj.
2
Obierz mango i ogórka. Ogórka pokrój w plasterki, a mango w kostkę.
3
Do miski włóż róż, mango, ogórek i pokrojoną na kawałki szynkę. Dodaj zielony majonez i przyprawy, dokładnie wymieszaj.