Ciasto majonezowe z rabarbarem


poziom
średnie

dla ilu?
wielu

czas

Ciasto

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1/2 szklanki Majonezu Kieleckiego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag agrestu

Kruszonka

  • 1/4 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki

Produkty użyte w przepisie:

Ciasto majonezowe z rabarbarem

1. Kruszonka: składniki na kruszonkę zagnieć i schłodź 20 minut w lodówce.

2. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i zmiksuj na gładkie ciasto. Ciasto przełóz do tortownicy o średnicy 21 cm. wyłożoną papierem do pieczenia, ułóż rabarbar i posyp kruszonką.

Piecz ok. 30 minut w temperturze 170 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Dyniowe muffiny z majonezem

wielu średnie

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Czytaj

Zakręcone bułeczki ze szpinakiem

wielu trudne

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Czytaj

Konfitura z czerwonej cebuli

wielu łatwe

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Cytrynowa babka majonezowa

wielu średnie

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Czytaj

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Czytaj

Wypasione kanapki

2 os. łatwe

Ciasto pięknie wypieczone


Na przeprosiny

Czytaj

Ciasto pięknie wypieczone

PORADA

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

PORADA

Na następną okazję...