Ciasto majonezowe z rabarbarem
poziom
średnie
dla ilu?
wielu
czas
Ciasto
- 3 jajka
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1/2 szklanki Majonezu Kieleckiego
- 3/4 szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 dag agrestu
Kruszonka
- 1/4 kostki margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki
Ciasto majonezowe z rabarbarem
1. Kruszonka: składniki na kruszonkę zagnieć i schłodź 20 minut w lodówce.
2. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i zmiksuj na gładkie ciasto. Ciasto przełóz do tortownicy o średnicy 21 cm. wyłożoną papierem do pieczenia, ułóż rabarbar i posyp kruszonką.
Piecz ok. 30 minut w temperturze 170 stopni.