Ciasto majonezowe z rabarbarem


poziom
średnie

dla ilu?
wielu

czas

Ciasto

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1/2 szklanki Majonezu Kieleckiego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag agrestu

Kruszonka

  • 1/4 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki

Produkty użyte w przepisie:

Ciasto majonezowe z rabarbarem

1. Kruszonka: składniki na kruszonkę zagnieć i schłodź 20 minut w lodówce.

2. Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i zmiksuj na gładkie ciasto. Ciasto przełóz do tortownicy o średnicy 21 cm. wyłożoną papierem do pieczenia, ułóż rabarbar i posyp kruszonką.

Piecz ok. 30 minut w temperturze 170 stopni.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Warzywa dłużej świeże


Na zielono

Czytaj

Warzywa dłużej świeże

PORADA

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Czytaj

Śledzie z żurawiną

3 os. średnie

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Czytaj

Babka czekoladowa bez cukru na majonezie

wielu łatwe

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Czytaj

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Czytaj

Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach

2 os. łatwe

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Czytaj

Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach

2 os. średnie

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Czytaj

Majonezowe ciasto

wielu średnie

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Czytaj

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

3 os. średnie

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Czytaj

Tort wątróbkowo – majonezowy

wielu średnie

Na następną okazję...